14χρονος μαθητής από σχολείο της Αργυρούπολης προσπάθησε να μπει στη Βουλή με μαχαίρι




Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στη Βουλή όταν ένας 14χρονος μαθητής προσπάθησε να μπει στο κτήριο έχοντας κρυμμένο πάνω του ένα μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές γυμνασίου από την Αργυρούπολη είχαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλή.

Καθώς τα παιδιά έφθασαν στον χώρο του Κοινοβουλίου ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικοί να τα στοιχίζουν για να μπουν στο κτήριο, αφού πρώτα θα έπρεπε να περάσουν από τα μηχανήματα X-ray.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ένας από τους αστυνομικούς διαπίστωσε πως ο μαθητής είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 14χρονου, ο οποίος λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.



Το σοκ ήταν μεγάλο τόσο για τους εκπαιδευτικούς που τον συνόδευαν όσο και για τους γονείς του 14χρονου που έμαθαν πως ο γιος τους συνελήφθη για οπλοκατοχή. Κανείς πάντως δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που ώθησε τον μικρό μαθητή να κουβαλά μαζί του ένα μαχαίρι και μάλιστα να προσπαθεί να μπει με αυτό μέσα στη Βουλή.

«Βρήκα το μαχαίρι στον δρόμο και το πήρα» ισχυρίστηκε ο μαθητής

Για το περιστατικό με τον μαθητή γυμνασίου Αργυρούπολης μίλησε στο LIVE NEWS ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, τονίζοντας πως το συμβάν δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά μια δυσάρεστη διαπίστωση ότι τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του κυκλοφορούν με μαχαίρια και όπλα.

«Το θέμα δεν είναι ο σουγιάς που βρέθηκε πάνω στον μαθητή. Είναι συνολικά το φαινόμενο που παρατηρείται στις γειτονιές στις περιοχές μας. Θυμίζω ότι πριν 1,5 χρόνο ένας μαθητής είχε μαχαιρωθεί από άλλους μαθητές.

Είχε γίνει μάλιστα και σχετική κινητοποίηση από την αστυνομία με διάφορες συμμορίες και στην Άνω Γλυφάδα και στην περιοχή μας. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με αυτό το φαινόμενο. Νομίζω ότι θα έχουμε συνέπειες πολύ δυσάρεστες στο μέλλον».

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, δεν είναι μόνο οι συμμορίες ανηλίκων που οπλοφορούν αλλά πλέον όλο και περισσότεροι μαθητές κυκλοφορούν με μαχαίρια σε σχολεία και πλατείες ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να αμυνθούν.

«Εγώ ρωτώντας μαθητές στο παρελθόν που βρέθηκαν μαχαίρια πάνω τους ‘γιατί ρε παιδιά κρατάτε όπλα, μαχαίρια’ μου λένε: γιατί θέλουμε να αμυνθούμε αν μας επιτεθούν.

Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει στο υπόστρωμα που δεν το βλέπουμε εμείς οι ενήλικες, ή ως γονείς ή ως εκπαιδευτικοί μια μεγάλη ένταση και μια συγκρουσιακή συμπεριφορά ανάμεσα σε μαθητές, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς μαθητές να κρατάνε μαχαίρια για να αμυνθούν όπως λένε».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.