Φτιάξε το δικό σου παραμύθι της «Επιστήμης των Χριστουγέννων» …στο Ίδρυμα Ευγενίδου!




Όσοι πιστεύουν ότι ο Santa έρχεται από την καμινάδα είναι λάθος, στην πραγματικότητα έρχεται από την καρδιά

Και φέτος τα Χριστούγεννα μπαίνουν κάτω από το επιστημονικό «μικροσκόπιο» του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η επιστημονική Ομάδα του έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά και το ευρύ κοινό σε επιστημονικά θέματα μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» στον κόσμο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της αστρονομίας με χριστουγεννιάτικες εκπαιδευτικές παραστάσεις και εργαστήρια με φυσική και online παρουσία.

Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν, το Ίδρυμα Ευγενίδου, για τις μέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών, έχει ετοιμάσει για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τη μαγεία των παραμυθιών και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών. Συγκεκριμένα από αρχές Δεκεμβρίου πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα προβολών σε Πλανητάριο, και δράσεων στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και στο Utech Lab, στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται:

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο



Khrumka

Σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα στο χιονισμένο δάσος, ο μικρός Κρούμκα και οι φίλοι του εντυπωσιάζονται από το Βόρειο Σέλας, παρατηρούν την διαδρομή ενός αστεροειδούς και θαυμάζουν τους αστερισμούς του χειμωνιάτικου ουρανού. Μέσα από την συναρπαστική αυτή διαδρομή τους περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις!

Προτείνεται για ηλικίες 5+ ετών

Το άστρο των Χριστουγέννων

Τι είδους άστρο οδήγησε τους τρείς σοφούς Μάγους στο θείο Βρέφος της Βηθλεέμ; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα; Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα.

Προτείνεται για όλη την οικογένεια

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Χριστουγεννιάτικες Χλαπάτσες!

Ανακαλύπτοντας την επιστήμη της χλαπάτσας

Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών

Παίξε με τα πολυμερή και φτιάξε τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες χλαπάτσες!

Το εορταστικό εργαστήριο επιστήμης θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να μελετήσουν τις ιδιότητες της φύσης των υλικών (στερεά, υγρά και αέρια), με έναν διασκεδαστικό τρόπο, και να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της επιστήμης στην καθημερινότητά τους.

Χριστουγεννιάτικες Μηχανικές Κατασκευές (online

Γυρίζει, φωτίζει και χιονίζει!…

Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών

Μπορώ να φτιάξω τεχνητό χιόνι; Πώς μπορώ να φωτίσω ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα;

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της Μηχανικής με έναν διασκεδαστικό τρόπο!

OhChristmas TreeBot

Κατασκεύασε και προγραμμάτισε το δικό σου περιστρεφόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Προτείνεται για ηλικίες 6-9 ετών

Φέτος τις γιορτές, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο που περιστρέφεται, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό lego WeDo 2.0. Θα προγραμματίσουν την κατασκευή τους έτσι ώστε, να αναβοσβήνουν φωτάκια και να αναπαράγεται χριστουγεννιάτικη μουσική.

                                        Xmas RoboDeer

Κατασκεύασε τον δικό σου τάρανδο ώστε να μεταφέρει τα φετινά δώρα!

Προτείνεται για ηλικίες 9-12 ετών

Τις φετινές γιορτές οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τον δικό τους Ρομποτικό Τάρανδο ώστε να μεταφέρει με το έλκηθρο τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα σπίτια..

Παγωμένα Πειράματα

Μια παράσταση επιστήμης σε… χαμηλές θερμοκρασίες!

Προτείνεται για ηλικίες 5+ ετών

Βράζουν όλα τα υλικά στην ίδια θερμοκρασίαΤι παθαίνουν τα υλικά όταν βρίσκονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες; Μπορούμε να κατασκευάσουμε μία «κρύα» βόμβα; Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό εκτός ψυγείου;

Ανακάλυψε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και εξερεύνησε τις ιδιότητες των υλικών σε… Χριστουγεννιάτικες θερμοκρασίες, μέσα από ζωντανά πειράματα! Μην ξεχάσεις τον σκούφο και τα γάντια σου!

UTech Lab

Σώσε τα Χριστούγεννα

Detectives vs agents: Μια επική γιορτινή περιπέτεια

Ο Doctor Νο-Christmas, αλλεργικός στις χαρωπές φωνές των Χριστουγέννων,

αποφάσισε να σκαρώσει μια ζαβολιά. Ως δημιουργός της πιο σύγχρονης μηχανής τυλίγματος δώρων, έκλεψε το μαγικό γρανάζι που μόνο αυτός ήξερε πώς.

Ο Άγιος Βασίλης το κατάλαβε και έσπευσε στους Detectives να ξεκινήσουν έρευνα για να το βρουν. Ο Doctor no Christmas όμως αποφάσισε να τους βοηθήσει λίγο…ή ίσως και όχι…και ανέθεσε στους agents να στείλουν κρυπτογραφημένους γρίφους.

Αν οι Detectives καταφέρουν και τους αποκρυπτογραφήσουν, ο Doctor no Christmas θα επιστρέψει αυτό που πήρε.

Θα τα καταφέρουν?

Θα διατηρηθεί η μαγεία της γιορτής?

Προτείνεται για ηλικίες 10-13 ετών

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου έφτασε και το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σ΄ένα μαγικό σκηνικό να ανακαλύψουν το εορταστικό του πρόγραμμα που είναι γεμάτο με πολλά και δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις στο Πλανητάριο, και φυσικά πολλές εκπλήξεις!

Λόγοι για να έρθουν τα παιδιά στον γιορτινό μας κόσμο..

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/hristougenna-sto-idryma-eygenidou/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.