Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ




Ο υαλοκαθαριστήρας παρμπρίζ αποτελείται από έναν μεταλλικό βραχίονα- το ένα άκρο του περιστρέφεται, ενώ στην άλλη άκρη του συνδέεται μια μακριά, ευπροσάρμοστη μπροστινή γραμμή. Ο βραχίονας περιορίζεται από έναν κινητήρα, συχνά ηλεκτρικό, αν και η πνευματική ενέργεια χρησιμοποιείται επίσης για ορισμένα οχήματα Καθαρίζει αξιόπιστα τα καλύμματα με νερό, εξαλείφει το χώμα από τα μαξιλάρια, στα σκελετικά είδη διατηρεί τις αρθρώσεις καθαρές σε όλο το μήκος , το λάδι σε καμία περίπτωση.Οι υαλοκαθαριστήρες χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του παρμπρίζ ενός οχήματος, ώστε ο οδηγός να έχει ανεμπόδιστη θέα. Μια τυπική περιοχή καθαρισμού για ένα όχημα κίνησης είναι περίπου 67 μοίρες. Οι άκρες έχουν μήκος 30 έως 76 εκατοστά.

Πώς λειτουργεί ο υαλοκαθαριστήρας παρμπρίζ

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη της υγρασίας και των ανεπιθύμητων υλικών από το παρμπρίζ ενός οχήματος. Με κάθε τρόπο που πραγματικά έχει σημασία, τα αυτοματοποιημένα οχήματα κατά κανόνα, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των τρένων, των πλοίων και των οχημάτων, διαθέτουν υαλοκαθαριστήρες. οι υαλοκαθαριστήρες κινούνται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας συνδέεται με έναν κοχλία σκουληκιού, ο οποίος μεταφέρει ενέργεια ζωής σε μια μακριά ράβδο που περιστρέφει τους βραχίονες των υαλοκαθαριστήρων. Το σκουλήκι μπορεί να κάνει την κανονική ικανότητα μετακίνησης των υαλοκαθαριστήρων, όπως υποδεικνύεται από τις ανάγκες ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο είναι νοητή η επέκταση της παρουσίας των ελαστικών. Ταυτόχρονα, ο καθαρισμός του χιονιού από το γυαλί αρχικά είναι πιο υπέροχος.

Πηγή εικόνας: euantallaktika.gr

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων:



Προβλέπεται ως επί το πλείστον η αντικατάσταση των άκρων των υαλοκαθαριστήρων κάθε 6 χρόνια. Οι υαλοκαθαριστήρες είναι κατασκευασμένοι από εύκαμπτο υλικό που φθείρεται και είναι λιγότερο ανθεκτικό σε βάθος χρόνου. Θέλετε πραγματικά να επικεντρωθείτε στους υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ σας αξιόπιστα και να κατανοήσετε ποια σημάδια πρέπει να αναζητήσετε όταν αρχίζουν να σβήνουν.

Signs of wiper damage:

1. Ζητήματα με το ελαστικό

2. Μουτζουρωμένο γυαλί ή φιλμ παρμπρίζ

3. Αναστάτωση από τρίξιμο

4. Κάμψη των σχημάτων

5. Ατυχής επαφή με το παρμπρίζ

6. Περιστασιακές αλλαγές

Τώρα και πάλι μπορείτε να αποκαταστήσετε τη χρησιμότητα του κομματιού καθαριζοντας το. Εάν η απογοήτευση των υαλοκαθαριστήρων δεν οφείλεται στην αλλοίωσή τους, είναι ζωτικής σημασίας να τους αλλάξετε εντελώς ή (πιο προσιτό) να αλλάξετε τα ελαστικά μαξιλάρια. Η αντικατάσταση δεν είναι προβληματική και θα πρέπει να είναι δυνατή μόνη της χωρίς υπερβολικό κόπο. Απλώς εξαλείψτε τα αχρησιμοποίητα υαλοκαθαριστήρες πιέζοντας το κούμπωμα ή την κλειδαριά και στη συνέχεια ενσωματώστε τα νέα.

Οδηγίες για την αλλαγή των λεπίδων των υαλοκαθαριστήρων:

1. Απομακρύνετε τις νέες κοπτικές ακμές από τη δέσμη και τις έχετε έτοιμες να ροκάρουν και να κυλήσουν.

2. Σηκώστε τον υαλοκαθαριστήρα, γυρίστε την αιχμηρή άκρη αντίστροφα στο βραχίονα και εντοπίστε την καρτέλα παράδοσης.

3. Πιέστε την καρτέλα και τραβήξτε την ακμή προς τα κάτω.

4. Στη συνέχεια, στρέψτε την άκρη σχετικά με το βραχίονα και αποσύρετε την.

5. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο, προς τα πίσω, για να παρουσιάσετε τη νέα άκρη.

6. Δοκιμάστε με ένα παρμπρίζ πιο καθαρό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.