«Σημειωματάρια Τέχνης» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης




Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει τον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης», ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μια σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα συναισθήματα τους, παίρνοντας μέρος σε δράσεις που υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δημιουργώντας τα δικά τους Σημειωματάρια στην Τέχνη.

Για τον μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις:

Σημειωματάριο Κινηματογράφου



Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 11:00-12:30 για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών

Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο της Λότε Ράινιγκερνα, να έρθουν σε επαφή με τον κινηματογράφο ως εργαλείο έκφρασης αλλά και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων (animation).

Σημειωματάριο Θεάτρου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 17:30-19:00 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά το έργο του William Shakespeare και να εξοικειωθούν με την τέχνη του Θεάτρου ανακαλύπτοντας την εκφραστικότητα τους και δραματοποιώντας αυτοσχέδιες δικές τους ιστορίες.

Εμψυχώτριες: Χριστοπούλου Θεανώ, Καλύβα Μαίρη

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ.: 210 9948344 με εσωτερικό αριθμό 115 παιδικό τμήμα Βιβλιοθήκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.