Παλαιό Φάληρο: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του Κλειστού (Tae Kwon Do) σε στάδιο “Αλέξανδρος Νικολαΐδης”




Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του (1.11.2022), υιοθέτησε την πρόταση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου (ΡΑΚ) να μετονομαστεί το Στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ σε Στάδιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ. Προς αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει ψήφισμα με το συγκεκριμένο αίτημα στο Δ.Σ της ΕΤΑΔ Α.Ε. στην οποία ανήκει το Στάδιο και να το επικοινωνήσει.

Το ψήφισμα – πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Κίνηση είναι το παρακάτω:

«Η απώλεια του ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρου Νικολαΐδη σκόρπισε τη θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτοχος δυο αργυρών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008 και ενός χρυσού στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Ως ένδειξη τιμής, στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου και αθλητή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προτείνει την μετονομασία του σταδίου ΤΑΕ ΚWON DO, που βρίσκεται στη περιοχή μας, σε στάδιο Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο χώρο συντελέστηκε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία το 2004.



Είναι χρέος όλων μας, η προσωπικότητά του, αλλά και η προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό να μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη κοινωνική μνήμη της πόλης μας, ως ένα πρότυπο ανθρώπου που μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τις επόμενες γενιές. ΤΟ Δ.Σ. »

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.