Παλαιό Φάληρο: Τοποθετήθηκαν σε 4 σημεία βυθιζόμενοι κάδοι




Οι βυθιζόμενοι κάδοι, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία της πόλης:

• Αγίου Αλεξάνδρου και Αμφιτρίτης

• Ίριδος και Αγίου Αλεξάνδρου

• Τρίτωνος και Αγίου Αλεξάνδρου



• Νηρηίδων και Καλύμνου

Το συγκεκριμένο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης, συνολικού κόστους 296.806,40 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου, υπό τη μελέτη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας.

Ένας βυθιζόμενος κάδος που συγκεντρώνει τα απορρίμματα κάτω από το έδαφος, υπολογίζεται ότι αντικαθιστά κατά μέσο όρο 8 συμβατικούς υπέργειους. Το κάθε σύστημα αφορά έναν κάδο για σύμμεικτα απορρίμματα, καθώς και έναν κάδο ανακύκλωσης.

Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του Δήμου Π. Φαλήρου ανέρχεται στα 1.100 λίτρα, ωστόσο με τη διαδικασία συμπίεσης έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται μέχρι και τις 10.000lt.

Οι υπόγειοι κάδοι συμπίεσης πλεονεκτούν έναντι άλλων συμβατικών μεθόδων καθώς μειώνουν τη συχνότητα συγκομιδής έως και 80%, σε συνάρτηση και με αντίστοιχο κόστος αποκομιδής.
Οι συγκεκριμένοι κάδοι λειτουργούν ρομποτικά, με αισθητήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν πότε πρέπει να αρχίσει η συμπίεση των απορριμμάτων, ενώ η χωρητικότητα τους σε απορρίμματα μπορεί να υπέρ-δεκαπλασιαστεί μετά τη συμπίεση. Επιπλέον, οι κάδοι συμπίεσης απορριμμάτων παρέχουν ευελιξία σε τύπο και διάταξη και δεν απαιτούν τροποποιήσεις στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα, συμβάλλοντας δραστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πετρελαιοκίνητα απορριμματοφόρα τα οποία θα κινούνται πλέον λιγότερο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την λειτουργία των υπόγειων κάδων επισημαίνει:

«Οι νέοι ‘έξυπνοι’ υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα αλλάξουν πλήρως το σύστημα αποκομιδής και θα προσδώσουν μια νέα αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

Παράλληλα η τοποθέτηση τους θα συμβάλλει στη γενική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης και θα επιτευχθεί επιπλέον, η αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων στην κοινή θέα και η ασφαλής αποθήκευσή τους χωρίς προβλήματα οσμών. Καλούμε τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Παλαιού Φαλήρου να υιοθετήσουν την προσπάθεια αυτή και να μην ρίχνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

Στόχος του Δήμου μας είναι να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να επεκταθεί και περαιτέρω».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.