Παλαιό Φάληρο: Εικονική αερομαχία RAFALE με F-16 πάνω από τον Αττικό ουρανό




Η απόλυτη αερομαχία, με τα κορυφαία μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, πάνω από τον Αττικό ουρανό, με ταχύτητες κι ελιγμούς που κόβουν την ανάσα.

Του Χρήστου Μαζανίτη- enikos.gr

Ένα μοναδικό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρωί του Σαββάτου όσοι καταφέρουν να βρεθούν στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου.

Δύο μαχητικά, ένα Rafale κι ένα F-16 Block 52+ advance της Πολεμικής Αεροπορίας θα προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις με τους ελιγμούς και τις ταχύτητες που θα αναπτύξουν σε ένα σενάριο εικονικής αερομαχίας.



Το σενάριο αποκτά και… ιστορική σημασία, αφού το μαχητικό Rafale δεν πρόκειται ποτέ να μετάσχει σε κλειστές αερομαχίες στο Αιγαίο, δεδομένου των ηλεκτρονικών και των δυνατοτήτων που έχει.

Η επίδειξη έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί και δεν θα είναι η μόνη.

Την επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της ΠΑ καθώς και των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» θα ακολουθήσουν τα T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire.

Επιπρόσθετα θα συμμετάσχουν και πολιτικά αεροσκάφη των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Ταυτόχρονα, στις 11.30 το πρωί στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος».

Λίγο αργότερα, στις 12:45 στο Λιμάνι Χανίων Κρήτης οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Σήμερα, Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς θα βρεθεί στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος, όπου θα εγκαινιάσει την έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας με αφορμή των εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το ΓΕΑ έχει ετοιμάσει μία μεγάλη έκπληξη στον χώρο του Σταθμού του Μετρό Συντάγματος. Όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 2 εξομοιωτές πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί 100% από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα (κάτι που παρουσιάσαμε πρόσφατα σε σχετικό αφιέρωμα στο enikos.gr), καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), αεροπορικών εκθεμάτων και στατικού μοντελισμού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.