Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αποχαιρετά τον «Πέπε»




 Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αποχαιρετά τον «Πέπε» (Josep Brasco), μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου πόλο, αλλά και δικό του προπονητή. Ο Πέπε ήταν παρών στις μεγάλες επιτυχίες της Βουλιαγμένης έως και το 1999, προσφέροντας τα μέγιστα στην ομάδα.

Ο Καταλανός υπήρξε προπονητής της CN Montjuic και στη συνέχεια της Εθνικής Ισπανίας. Το 1984, ο Πέπε αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδας και καταλαμβάνει την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles, την καλύτερη θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Η μεγάλη του καριέρα περιλαμβάνει πληθώρα σωματείων, όπως η CC Ortigia (Ιταλία), CN Sabadell (Ισπανία), CN Martolell (Ισπανία), ΝΟ Χίου (αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος), CN Barceloneta, ΝΟ Βουλιαγμένης, CN Mediterrani, και Zamalek Cairo (Αίγυπτος).

Ο Josep Brasco, πάντα πιστός στον μέντορά του Andres ‘Bandy’ Zolyomy, ήταν ένας θαρραλέος προπονητής που δε δίσταζε να δίνει χρόνο σε νέους παίκτες μεταξύ των οποίων ο Mauel Estiarte και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Ο Πέπε είναι ο προπονητής που μου άνοιξε τους διεθνείς ορίζοντες. Όταν ήμουν 17 χρονών με πήρε στην εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, ενάντια σε κάθε προγνωστικό, έναν έφηβο από μια μικρή ομάδα. Του χρωστάω πολλά, όχι μόνο για αυτήν την κλήση, αλλά για τα μαθήματα ζωής που μου έδωσε. Δεν ήταν μόνο ένας δάσκαλος του πόλο, ήταν ένας φιλόσοφος της ζωής.
Καλό ταξίδι Πέπε, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, όπως και το ελληνικό πόλο στο οποίο άφησες τη σφραγίδα σου!»



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.