Ολοκληρωμένo Κέντρo Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία του Μετρό Δάφνης




Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, η επίσημη παράδοση παραλαβή, του πρώτου από τα τέσσερα, Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στον Άγιο Δημήτριο.
Η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Συρράκος υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της ΤΕΧΑΝ Α.Ε και υπέγραψαν την παραλαβή του Πολυκέντρου Ανακύκλωσης που πλέον βρίσκεται και λειτουργεί στην πλατεία του Μετρό Δάφνης στην έξοδο από την πλευρά του Αγίου Δημητρίου (Στριγγάρη).


Τα Ολοκληρωμένα Κέντρα είναι ειδικές κατασκευές μεγάλων διαστάσεων, όπου είναι τοποθετημένα και λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για να ανακυκλώνονται:
Κουτιά αλουμινίου (από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.)
Κουτιά λευκοσιδήρου (από αναψυκτικά, μπύρες, γάλατα, κονσέρβες κ.α.)
Πλαστικά μπουκάλια (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, απορρυπαντικά κ.α.)
Γυάλινες φιάλες (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασιά και ποτά)
Τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης διαθέτουν επίσης, στις πλαϊνές επιφάνειες, ειδικούς χώρους για συλλογή πλαστικών σακουλών, και άλλων συσκευασιών. Έχουν ακόμη ειδικές θήκες για ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και διαφημιστικά έντυπα
Στο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, οι καταναλωτές επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες, αποτελώντας τη δεύτερη χώρα, σε όλο τον κόσμο, μετά τη Σουηδία που λειτουργεί:
Αυτόματη αναγνώριση ανακυκλώσιμου υλικού
Δέχεται και επεξεργάζεται πάνω από 100 συσκευασίες ανά λεπτό.
Διαθέτει υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης συμπιεσμένου υλικού
Με το νέο Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών, η ανακύκλωση περνά στο νέο στάδιο εξέλιξής της και οι πολίτες πλέον ανακυκλώνουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο στον κόσμο.
Ανταποδοτικό κίνητρο
Για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που επιστρέφεται για ανακύκλωση στα μηχανήματα των κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, οι καταναλωτές κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.
Επιστρέφοντας κάποιος τις συσκευασίες του για ανακύκλωση, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία, μπορεί επίσης να κάνει δωρεά τα χρήματα που κερδίζει στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται για κάποιο σύλλογο (όπως το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨).
Επιπλέον στο σημείο παρίσταται εκπρόσωπος που θα εξυπηρετήσει τους πολίτες σε τυχόν απορίες και προβληματισμούς σχετικά με τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανακύκλωσης.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.