Νέα Σμύρνη: “Χρεοκόπησαν τον δήμο και έτρεξαν για δανεικά στον Πατούλη για το κλειστό της Αρτάκης”




(αναδημοσίευση από το Nea Smyrni News) Τι ήθελε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α.Ζαβός.. στον Γ.Πατούλη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου που τον επισκέφθηκαν για να συζητήσουν για το ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ;
Το έργο ως γνωστό παραμένει ΑΚΙΝΗΤΟ από την Άνοιξη…και τελματώνει.
Η συζήτηση αφορούσε την παράκληση των παραγόντων του Δήμου προς τον Περιφερειάρχη να τους δανείσει 1.000.000 ευρώ πληρώνοντας από τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής την Συμπληρωματική Σύμβαση του Έργου, υποχρέωσης σύμφωνα με την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Ν.Σμύρνης.
Το αίτημα έγινε γιατί ο Δήμος δήλωσε αδυναμία ΑΜΕΣΗΣ καταβολής σύμφωνα με την Συμπληρωματική Σύμβαση του ποσού αυτού το 2022 και το 2023.
Ο Δήμαρχος μετέφερε την πληρωμή των 2/3 του ποσού αυτού (ητοι 660.000 ευρω) στην επόμενη Δημοτική Αρχή δηλαδή το 2024 και το 2025 (από 330.000 ευρώ κατ’έτος) και μόνο τα 330.000 ευρώ δήλωσε ότι μπορεί να καταβάλει το 2023.
Όσο για το 2022 η Δημοτική Αρχή με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε δυνατότητα καταβολής συμβολικά 1(ενός) ευρώ.
Με βάση τα παραπάνω η ανάδοχος εταιρεία, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, προειδοποιούσε για ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αν δεν πληρωθεί τώρα τουλάχιστον τον Α’ Λογαριασμό της Συμπληρωματικής Σύμβασης ύψους 550.000 ευρώ.
Πρό του αδιεξόδου ο Δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοι του, “έριξαν τα μούτρα τους” και πήγαν παρακαλώντας στον Περιφερειάρχη να τους “σώσει” από την με υπαιτιότητά τους ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο Έργο του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΚΗΣ.
Ο Περιφερειάρχης Γ.Πατούλης δέχθηκε να τους “ΔΑΝΕΙΣΕΙ” τα χρήματα για να επανεκκινήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο …
Ο Δήμος θα επιστρέψει τα ΔΑΝΕΙΚΑ τμηματικά το 2023-2024 & 2025.
Ο Δήμαρχος και η παρέα του αφού χρεωκόπησαν το Δήμο μας…τον παρέλαβαν με 8.500.000 ευρώ αποθεματικό στις Τράπεζες και χωρίς βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις…έστειλαν και τα 2/3 του λογαριασμού του έργου στην επόμενη Δημοτική Αρχή.
Αυτά προς το παρόν…αύριο η συνέχεια!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ (6/10): “ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ…”

Με έγγραφο που απόκρυψε η Δημοτική Αρχή και αποκάλυψε στο προσφατο (31/10) π Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γ.Κουτελάκης η Περιφέρεια Αττικής καλεί το Δήμο να συμμορφωθεί με τους Όρους της μεταξύ τους Προγραμματικής Σύμβασης και να καταβάλει το ποσό των 984.819,94 ευρώ προς τον Ανάδοχο ειδάλως θα είναι υπαίτια ενδεχόμενης διακοπής εργασιών.

Με το ίδιο έγγραφο η Περιφέρεια Αττικής εκρινε ως μη ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής του ποσού αυτού από τον Δήμο με αναγραφή 1 ευρώ για το 2022 και των τα “υπόλοιπα” σε τρεις ισόποσες δόσεις τα έτη 2023-2024 & 2025 που ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
Μετά το παραπάνω η Δημοτική Αρχή κοίταξε το Ταμείο της το βρήκε ΑΔΕΙΟ…και έτρεξε για ΔΑΝΕΙΚΑ στον Γ.ΠΑΤΟΥΛΗ…
Τα βρήκε από τον Περιφερειάρχη … υποσχέθηκε να του τα δώσει κατά τα 2/3 η επόμενη Δημοτική Αρχή …και ετσι με μπαλώματα και προχειρότητες ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ..



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.