Με λαμπτήρες led θα φωτίζεται σύντομα όλο το Παλαιό Φάληρο




Με λαμπτήρες led θα φωτίζεται σύντομα όλο το Παλαιό Φάληρο, μετά την σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης που υπεγράφη την Τετάρτη (9/11), στο Δημαρχείο. Η σχετική σύμβαση αφορά την προμήθεια:

3.000 λαμπτήρων φωτισμού οδών και κοινόχρηστων χώρων διαφόρων ισχύων
Λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών κτιρίων και Πολιτιστικών κέντρων του Δήμου
Συστημάτων τηλεδιαχείρισης του οδοφωτισμού σε κύριους δρόμους του Δήμου
Προμήθεια 200 τεμαχίων φωτιστικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών επέκτασης του δικτύου οδοφωτισμού, έκτασης περίπου 100 νέων σημείων φωτισμού σε τμήματα που υπάρχει χαμηλό επίπεδο φωτισμού. Τα υπόλοιπα 100 φωτιστικά (ποσοστό περίπου 3% επί του συνόλου των φωτιστικών) θα βρίσκονται σε εφεδρεία για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Δήμου που θα απαιτήσουν άμεση αντικατάσταση φωτιστικών από συνεργεία του Δήμου, σε περίπτωση βλαβών ή φθορών.

Το ποσοστό μείωσης της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας θα ανέλθει μετά την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα τύπου led σε 61,28%. Εφόσον μάλιστα, εφαρμοστεί η δυνατότητα μείωσης της έντασης (dimming) – καθώς έχει προβλεφθεί αυτή δυνατότητα – μετά από κάποια ώρα (π.χ. κατά 30% μετά τις 12:00μ.μ. μέχρι τις 06:30) τότε θα υπάρξει επιπλέον εξοικονόμηση (της τάξης του 18,3%) οπότε η συνολική ανέρχεται σε 68,4%, που αντιστοιχεί σε 1.515.869 kWh/έτος και σε οικονομικό όφελος 333.491,37€/έτος. Ο χρόνος απόσβεσης είναι περίπου 4 χρόνια.

Με την προμήθεια αντιμετωπίζονται προβλήματα ετών όπως:

Μη ορθολογική λειτουργία του δικτύου
Έλλειψη επαρκούς φωτισμού λόγω μη ανιχνεύσιμων βλαβών
Κακή ποιότητα φωτισμού οδικού δικτύου
Μειωμένη αίσθηση ασφάλειας
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις
Μικρή διάρκεια ζωής υφιστάμενων λαμπτήρων
Απασχόληση μεγάλου αριθμού πόρων του Δήμου



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

«Προχωρούμε στην ολική αντικατάσταση παλαιού οδοφωτισμού με τοποθέτηση ενεργειακών φωτιστικών τύπου led, για μεγαλύτερη ασφάλεια και απόδοση και με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα για τον Δήμο μας. Με αυτές τις παρεμβάσεις εξασφαλίζουμε: Ενεργειακή αναβάθμιση και λειτουργία βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, εξοικονόμηση οικονομικών πόρων που μπορούν να διατεθούν σε άλλες ανταποδοτικές δράσεις του Δήμου προς τους δημότες, αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας μέσα στην πόλη, αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.