Άγιος Δημήτριος: “Ρίχτερ” Παπατριανταφύλλου στη δημοτική αρχή




Η Εύβοια “χορεύει” στους ρυθμούς των Ρίχτερ, οι σεισμικές δονήσεις έχουν γίνει αισθητές και στην Αττική, αλλά στον Άγιο Δημήτριο η δημοτική αρχή για 4η φορά απάντησε αρνητικά στο αίτημα του υποψηφίου δημάρχου, Γιώργου Παπατριανταφύλλου, για την παραχώρηση αίθουσας με σκοπό την διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Αντισεισμική προστασία Πόλης και Σχολείων” και κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Δρ. Ευθύμιο Λέκκα. Δείτε τι αναφέρει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου:

Γνωστοποίηση -Καταγγελία.
Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, για 4η φορά ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, στο αίτημα μου για την παραχώρηση του θεάτρου Μελίνα Μερκούρη για την εκδήλωση “Αντισεισμική προστασία Πόλης και Σχολείων” με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Δρ. Ευθύμιο Λέκκα. Η εκδήλωση αφορά τη μεθοδολογία της αντισεισμικής θωράκισης της πόλης του Αγίου Δημητρίου και των σχολικών μονάδων. Ανήκει σε μία σειρά παρουσιάσεων και προτάσεων σύγχρονων υποδομών ποιότητας ζωής και προστασίας ζωτικών τομέων της πόλης του Αγίου Δημητρίου.
Η απάντηση της δημάρχου ήρθε 20 ημέρες !!μετά, επικαλούμενη εκδήλωση η οποία όμως δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά ! όταν αιτήθηκα το δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Κα δήμαρχε Αγίου Δημητρίου, εφόσον δεν υπάρχει πλάνο εκδηλώσεων σε δημόσια ανάρτηση από τον δήμο Αγίου Δημητρίου πως διασφαλίζετε τη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την εντιμότητα και την ισότιμη παραχώρηση του χώρου με δεδομένο πως οι απαντήσεις σας πρός εμένα είναι όλες αρνητικές αλλά πολλές ημέρες μετά από τα αιτήματα μου και με δεδομένο επίσης πως την πρώτη αρνητική σας απάντηση την στηρίξατε σε εκδήλωση στο Μελίνα Μερκούρη η οποία όμως πραγματοποιήθηκε 9,5 ώρες μετά από την ώρα που είχα αιτηθεί ;
Επιπλέον αιτήθηκα όχι μόνο την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη αλλά όποια αίθουσα εκδηλώσεων σχολείου στον Άγιο Δημήτριο.
Το χρονικό των αρνήσεων :
1.

  • (αίτημα) κατατέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 για εκδήλωση με τον Δρ. Λέκκα την 6η Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί
  • (ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση δημάρχου αριθμός πρωτοκόλλου 27903) στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 λόγω θεατρικής παράστασης (η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20.30)
    2.
  • (αίτημα) κατατέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για εκδήλωση με τον Δρ. Λέκκα την 6η Νοεμβρίου στις 19.00 το βράδυ
  • ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    3.
  • (αίτημα) κατατέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για εκδήλωση με τον Δρ. Λέκκα την 6η Νοεμβρίου πρωινή ή όποια άλλη ώρα ή στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Δημητρίου ή στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου
  • (ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση δημάρχου αριθμός πρωτοκόλλου 28541) στις 7 Οκτωβρίου 2022 με αιτιολογία εργασίες πιστοποίησης και ανάγκες της σχολικής κοινότητας
    4.
  • (αίτημα) κατατέθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022 για εκδήλωση με τον Δρ. Λέκκα την 6η Νοεμβρίου πρωινή ή όποια άλλη ώρα αιτήθηκα όποια αίθουσα εκδηλώσεων σχολικού συγκροτήματος είναι διαθέσιμη την ίδια ημερομηνία, ώστε να πραγματοποιηθεί η τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση.
  • (ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση δημάρχου αριθμός πρωτοκόλλου 31573) την 1η Νοεμβρίου 2022 με αιτιολογία “……..σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης αίθουσας την ημερομηνία που αναφέρετε. “
    5.
  • (αίτημα) κατατέθηκε την 1η Νοεμβρίου 2022 για εκδήλωση με τον Δρ. Λέκκα την 30η Νοεμβρίου ημέρα τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη
  • (ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση δημάρχου αριθμός πρωτοκόλλου 33703) την 21η Νοεμβρίου 2022 με αιτιολογία “…….. φιλοξενείται εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ»….”
    Κα Δήμαρχε Αγίου Δημητρίου η παρουσία του Δρ. Ευθυμίου Λέκκα , προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας είναι τιμή για την πόλη και το θέμα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης της πόλης και των σχολείων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό, επίκαιρο και ζωτικής σημασίας θέμα προς ανάπτυξη.
    Ας αναλογιστούμε όλοι πως η γνώση και η πρόληψη μπορούν να σώσουν ζωές.
    Οι θέσεις, οι απόψεις και οι οδηγίες του Δρ. Ευθυμίου Λέκκα του ύψιστου αρμόδιου της αντισεισμικής προστασίας στη χώρα μας ως προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι καταλυτικής σπουδαιότητας και σημασίας για την προστασία της Ανθρώπινης ζωής.
    Στην εποχή μας ο δήμος Αγίου Δημητρίου θα έπρεπε να διαθέτει ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα αιτημάτων για πραγματοποίηση εκδηλώσεων από σωματεία της πόλης μας και από φορείς, ώστε να υπάρχει διαφάνεια, αξιοπιστία και ισότιμη μεταχείριση προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση στους δημοτικούς χώρους και όχι να αποφασίζει η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου ως «ιδιοκτήτρια» των χώρων.
    Και τίθεται το ερώτημα : σύμφωνα με ποιά κριτήρια λαμβάνει αποφάσεις για την παραχώρηση των δημόσιων και δημοτικών χώρων ;
    Το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει την παρακολούθηση του αιτήματος και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών.
    Η μη ύπαρξη αδιάβλητων συστημάτων ελέγχου μας πηγαίνει ακόμα πιό πίσω σε περιόδους που η λέξη τεχνολογία ήταν ανύπαρκτη και η έννοια της ισότητας δεν ήταν αυτονόητη.
    Υποτιμάτε εμφατικά την κοινωνική μας προσπάθεια γιατί σύμφωνα με ομολογίες αντίστοιχων περιπτώσεων είναι στο χέρι σας η πραγματοποίηση ή μη μιας εκδήλωσης, φιλοσοφία βεβαίως η οποία ανήκει στις περασμένες δεκαετίες (η οποία και τότε λάθος ήταν) και σίγουρα δεν βοηθά τον πολιτισμό στην πόλη μας.
    Με την προσπάθεια μη πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν βοηθάτε και στην αντισεισμική προστασία της, δηλαδή δεν επιδιώκετε το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.
    Γιώργος Παπατριανταφύλλου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.