Το Σαββατοκύριακο στον Άλιμο το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN Παράκτιας Κωπηλασίας BeachSprint




To 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN Παράκτιας Κωπηλασίας BeachSprint θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην Αττική και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου (Ακτή του Ήλιου), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αλίμου και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ).

Εκατό αθλητές κι αθλήτριες από 15 σωματεία όλης της χώρας θα πάρουν μέρος στο νέο αυτό αγώνισμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερο αφού θα αποτελέσει μέρος του αγωνιστικού προγράμματος στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

Πέντε αγωνίσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τα μονά σκιφ ανδρών και γυναικών, τα διπλά ανδρών και γυναικών και το τετραπλό μεικτό. Οι αποστάσεις είναι 500μ. στο νερό με τις βάρκες να κάνουν σλάλομ περνώντας από τις τοποθετημένες σημαδούρες. Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός από ένας μέλος του πληρώματος γίνονται από την παραλία δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κούρσες που διεξάγονται ανά δυο σκάφη.

Το Σάββατο 5/11 στις 08:00 θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί ενώ την Κυριακή στις 09:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 11:00 οι τελικοί που θα πραγματοποιούνται ανά δέκα λεπτά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.