Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποδίδεται και πάλι στους πολίτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου το πνευματικό κέντρο των π.Σφαγείων»




  • Ο Δήμος τίμησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την έμπρακτη συμβολή του στην αποκατάσταση του πολιτιστικού χώρου που είχε καταστραφεί το 2020.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τιμήθηκε από τον Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου για την συμβολή του στην αποκατάσταση των αιθουσών πολιτισμού πρώην Σφαγείων μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020.

Στην ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του εμβληματικού χώρου που αποδίδεται πάλι , μετά από 2 χρόνια, στους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας: «Τα καταφέραμε! Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και ξεκινά η επαναλειτουργία του: ένας πολιτιστικός πολυχώρος στη διάθεση του Δήμου, του Πνευματικού Κέντρου, των φορέων, των σωματείων, αλλά και των σχολείων της περιοχής.

Μιλάμε για έναν εμβληματικό χώρο, για ένα πραγματικό τοπόσημο, ιστορική παρακαταθήκη, ένα χώρο σημαντικό για τη συλλογική μνήμη ολόκληρης της πρωτεύουσας και, πλέον, έναν σύγχρονο χώρο δημιουργίας και πολιτιστικών δράσεων, γνώσης και αναψυχής».

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, για την αποκατάσταση των αιθουσών πρώην Σφαγείων διατέθηκαν 1,2 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε πως στο Πρόγραμμα «Τρίτσης» εντάχθηκαν και υλοποιούνται ήδη οι εργασίες ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών υποδομών του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, ύψους 2.737,920 ευρώ και 4.831,484 ευρώ για παρεμβάσεις αναζωογόνησης και την βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.



Ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών: «Η ποιότητα ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα. Προχωρούμε με σχέδιο και με πράξεις. Απαντάμε και στο αίτημα ασφάλειας των πολιτών Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για κάθε απλό πολίτη. Οφείλουμε να έχουμε τάξη και ηρεμία και οφείλουμε να νοιαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες υψηλότερης και κατώτερης βαθμίδας έναντι του νόμου. Ο νόμος οφείλει να είναι ο ίδιος για όλους και να τηρείται με τον ίδιο τρόπο για όλους.», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.