Στο Καματερό το πρώτο αδειοδοτημένο Δημοτικό Κτηνιατρείο στην Αττική




Πρόκειται για το πρώτο αδειοδοτημένο Δημοτικό Κτηνιατρείο στην Αττική, το οποίο λειτουργεί στο Καματερό επί της οδού Θεσσαλονίκης 5. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε: “Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ολοκλήρωσε τη δημιουργία του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου. Ένα σπίτι για τα αδέσποτα ζωάκια συντροφιάς, όπου θα μπορούν να περιθάλπονται, αλλά και να βρίσκουν τροφή και ένα ζεστό περιβάλλον φροντίδας.

Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα, η υλοποίηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου, όπου βρήκαν ένα προσωρινό σπίτι, μέχρι την τελική τους υιοθεσία, οι πιο πιστοί μας φίλοι, τα ζωάκια συντροφιά. Την προσπάθεια αυτή έχουν πλαισιώσει δεκάδες εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.”

Η αστική διάταξη των σύγχρονων πόλεων, ο υπερπληθυσμός των ανθρώπων αλλά και η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα δικαιώματα των ζώων τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα με ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων εντός και εκτός αστικού ιστού. Παράλληλα η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία ανάγκασε αρκετούς ιδιοκτήτες στην έσχατη λύση της εγκατάλειψης, μεταφέροντας ουσιαστικά το πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο και δη στους Δήμους.



Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, στην ατέρμονη προσπάθειά του να προστατέψει τα δικαιώματα των ζώων και να αφυπνίσει την κοινωνία και τους πολίτες όχι μόνο ανέδειξε τα προβλήματα, αλλά πρότεινε και λύσεις για αυτά.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται να έρθει η μέρα που δε θα υπάρχουν αδέσποτα στην Ελλάδα και κάθε ζώο θα ζει ευτυχισμένο δίπλα σε μια όμορφη οικογένεια.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.