Σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αλίμου




● Μείωση των χρεών του Δήμου κατά 56%

● Αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου

Παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που ζήσαμε και ζούμε από το 2014 μέχρι σήμερα (capital controls, μνημόνια και δημοσιονομική κρίση, πανδημία και lockdown, πόλεμος και ακρίβεια), η δημοτική αρχή του Ανδρέα Κονδύλη, με πολλή και μεθοδική δουλειά έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την ώρα που παράγεται και αξιοπρόσεκτο έργο, όπως διαπιστώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Αλίμου.

“Μεταξύ άλλων, έχουμε πετύχει να αποπληρώσουμε χρέη άνω των 12.000.000 €, τα οποία επί σειρά ετών είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν” τονίζει ο δήμαρχος, αναρτώντας πίνακα με στοιχεία που αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση του Δήμου.



“Όπως διαπιστώνετε και από τον πίνακα, στις 31.8.2014 η συνολική καθαρή θέση του Δήμου ήταν αρνητική (δηλ. χρέος) και ανερχόταν στα 26.558.030,61 €. Στις 30.6.2022 η συνολική καθαρή θέση (χρέος) είχε μειωθεί στα 11.725.432,97 €. Δηλαδή ο Δήμος έχει μειώσει τις οφειλές του (χρέη) κατά 56%!

Η πολύ σημαντική βελτίωση στα οικονομικά του Δήμου μας είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται καθημερινά, με πολύ κόπο. Κάνουμε οικονομία, βάζουμε προτεραιότητες και ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών κ.ο.κ.). Την ίδια ώρα, στηρίζουμε ουσιαστικά της ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων της πόλης, φροντίζουμε καθημερινά και σχολαστικά την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και όλες τις υποδομές του Αλίμου.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο την ακόμα περαιτέρω μείωση των χρεών του Δήμου. Πρόκειται για χρέη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά έχουμε αποφασίσει να τα αποπληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Στόχος μας, ο Δήμος Αλίμου να είναι οικονομικά υγιής και διαρκώς ικανός για να παράγει έργο, ώστε να φροντίζει καθημερινά τους πολίτες του και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.