Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή: Εκδήλωση – συζήτηση στον Άλιμο
 1922 – 2022
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – Πώς φτάσαμε μέχρι εκεί, ποιος ο χαρακτήρας του πολέμου, ποια τα αποτελέσματα

Η Στάση στο Καλαμάκι θέλοντας  να συμβάλλει στην  κατανόηση των αιτιών και των αποτελεσμάτων της Μικρασιατικής Εκστρατείας. διοργανώνει εκδήλωση/συζήτησητην Δευτερα 14 Νοεμβρίου 2022, 7 μ.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου
, Λεωφ. Ιωνίας 96.

Θα μιλήσουν:  
Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλεύτρια, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Βασίλης Καρδάσης,  Ιστορικός
Τάσος Κωστόπουλος, Ιστορικός, Δημοσιογράφος.
Θα συντονίσει ο Κώστας Παπαδόπουλος, Δικηγόρος.

Θα συζητήσουμε για την κατάσταση που επικρατούσε διεθνώς μετά το τέλος του Α΄Παγκοσμίου πολέμου, το ρόλο της Αντάντ, τις  σκοπιμότητες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα Ευρώπης, Τουρκίας και Σοβιετικής Ρωσίας, τη συνθήκη των Σεβρών. Θα μιλήσουμε για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό το τοπίο και ποιες πολιτικές επικρατούσαν εντός της χώρας, για το πώς λειτούργησε ο εθνικός διχασμός και για το τέλος της Μεγάλης Ιδέας. Θα αναζητήσουμε ποιες αντικειμενικές δυσκολίες, τυχόν λάθη και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα όπου λειτουργεί η έκθεση με έργα του Κυριακού Κατζουράκη «Αριστερά της Λύπης» και μια ώρα νωρίτερα,  στις 6 μ.μ. θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση από τη Λία Σκλάβου. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.