Εργαστήριο για μέλλοντες και νέους γονείς στη Γλυφάδα




Εργαστήριο για μέλλοντες και νέους γονείς διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Κύκλο», στο πλαίσιο της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που ξεκίνησε σήμερα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, (12 έως 2 το μεσημέρι) στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123 και Γ. Γεννηματά, Ανω Γλυφάδα). Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 εσωτ. 1, αύριο, Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Στο εργαστήριο θα γίνει βιωματική ενημέρωση για:

* τις πρώτες μέρες με το μωρό

* στάσεις και θέσεις θηλασμού

* σημάδια πείνας και κορεσμού



* την αξία της αγκαλιάς

* τη διατροφή της μητέρας

* τις φυσιολογικές συμπεριφορές του βρέφους από τις πρώτες μέρες της ζωής του και καθώς μεγαλώνει

* τον θηλασμό και τον ύπνο

* το ρόλο του πατέρα στο θηλασμό

* μύθους και πραγματικότητα

* συχνά προβλήματα και αντιμετώπισή τους

Μέσα από τεκμηριωμένη γνώση αλλά και ακολουθώντας τις τελευταίες επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες θα δοθούν χρηστικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες γύρω από το τόσο σημαντικό ζήτημα του θηλασμού και θα απαντηθούν εξατομικευμένες απορίες. Πρόκειται για ένα επιστημονικό εργαστήριο για την αξία του θηλασμού και την κατάρριψη μύθων και λανθασμένων προσδοκιών.

Το εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, για τον Μητρικό Θηλασμό. Από το πρωί σήμερα ο «Δρόμος των Ποιητών» γέμισε νέους γονείς που ενημερώνονταν για τα ζητήματα αυτά, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Γρ. Λαμπράκη και Μεταξά) με ένα ξεχωριστό παγκάκι που έχει στο κέντρο χώρο και για αλλαξιέρα, δεκάδες μπαλόνια και επιστήμονες που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Το παγκάκι θα παραμείνει στο χώρο έως την προσεχή Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Τη δράση συντονίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, με την συνδρομή σύσσωμης της επιστημονικής ομάδας της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας. Το «παρών» έδωσαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σάσα Πατεράκη και ο Εντεταλμένος Δημοτικής Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Παπάς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.