Απόφαση – κόλαφος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά του Τσαμήτα για την υπόθεση ΙΚΤΕΟ




Με την υπ’ αριθμόν Α524/2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, ο Δήμος Αλίμου δικαιώνεται πλήρως για την πολυσυζητημένη υπόθεση ΙΚΤΕΟ που επιχειρεί να ανεγείρει, ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Τσαμήτας.
Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι το επίμαχο οικόπεδο (Λ.Αλίμου και Λαμίας) δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ως εκ τούτου ορθώς η Πολεοδομία του Δήμου Αλίμου δεν του δίνει άδεια να ανεγείρει ΙΚΤΕΟ στον εν λόγω χώρο.

Η θέση του κ. Τσαμήτα είναι πλέον πολύ δυσχερής, καθώς ο ίδιος έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ως Μηχανικός ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δηλ. έχει κάνει ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Για την υπόθεση αυτή του έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη και το ποινικό δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 30 Νοεμβρίου 2022. Το οικόπεδο, έχει εδώ και χρόνια προβλεφθεί ως Κοινωφελής δημοτικός χώρος. Ο κ.Τσαμήτας στρέφεται με Αγωγές κατά του Δήμου Αλίμου και προσωπικά κατά του Δημάρχου και δημοτικών υπαλλήλων, ζητώντας τους εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, ισχυριζόμενος ότι δήθεν αυτοί φταίνε!

Δείτε αναλυτικά το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης:



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.