Ακρίβεια: “Zαλίζουν” οι ανατιμήσεις στα θαλασσινά (VIDEO)




Ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα αγοράς πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές πριν αγοράσουν θαλασσινά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές των κατεψυγμένων έχουν ανέβει τόσο πολύ που έχουν πλησιάσει αυτές των φρέσκων και με τις δύο κατηγορίες να έχουν εκτοξευτεί. Πέρσι τέτοια εποχή το κιλό χταπόδι ξεκινούσε από 12 ευρώ και φέτος φθάνει έως και τα 23. Το καλαμάρι από 20 ευρώ σκαρφάλωσε στα 25 ενώ οι γαρίδες που πέρυσι ξεκινούσαν από 17 ευρώ το κιλό φέτος φθάνουν τα 38.
Τον αστακό φαίνεται πως άρχισαν να … ανταγωνίζονται οι γαρίδες, τα καλαμάρια και το χταπόδι. Οι τιμές τους πήραν τη ανιούσα και οι καταναλωτές είναι πλέον ακόμα πιο προσεκτικοί στις αγορές τους.

«Ανεβαίνει – κατεβαίνει. Υπάρχει πολύ ψάρι? Πέφτει η τιμή. Δεν υπάρχει? Ανεβαίνει. Την άλλη μέρα κιόλας, όχι μετά από έναν χρόνο» εξηγεί ο κ. Σκλάβος, ιχθυοπώλης στο επάγγελμα.

«Για καλαμάρια, χταπόδια, γαρίδες: Αυτά έχουν αύξηση έτσι κι αλλιώς, όχι λόγω της κρίσης που υπάρχει, αλλά λόγω έλλειψης στη θάλασσα. Το χταπόδι πήγε από 15 ευρώ, 20» δηλώνει ο κ. Λιβιεράτος, υπεύθυνος ιχθυοπωλείου.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση.



Το χταπόδι το κιλό πέρσι τέτοια εποχή ξεκινούσε από 12 ευρώ ενώ φέτος φθάνει και τα 23. Το καλαμάρι από 20 ευρω σκαρφάλωσε στα 25 ενώ οι γαρίδες το κιλό που πέρυσι ξεκινούσαν από 17 ευρώ φέτος φθάνουν και τα 38!

«Υπάρχουν ψάρια που είναι προσιτά στον λαό και ψάρια που είναι σε άλλη κλάση. Υπάρχουν πολλά προσιτά ψάρια όπως οι τσιπούρες με 5-6 ευρώ το κομμάτι ψημένες, 4 ευρώ ωμές, γαυράκι 5-6 ευρώ, σαρδελίτσα 5 ευρώ» επισημαίνει ο κ. Λιβιεράτος.

Τσιμπημένες είναι οι τιμές και στα κατεψυγμένα θαλασσινά. Οι γαρίδες το κιλό σκαρφάλωσαν στα 22 ευρώ.. το καλαμάρι θα το βρει κανείς από 11 ευρώ έως 23 ενώ το κατεψυγμένο χταπόδι μπορεί να αγγίξει και τα 21 ευρώ.

Κατεψυγμένα θαλασσινά

Γαρίδες 22 € το κιλό
Καλαμάρι 11€– 23 € το κιλό
Χταπόδι 21 € το κιλό
«Μαζεμένος ο κόσμος. Υπάρχουν πελάτες που παρά τις αυξήσεις θα πάρουν και άλλοι που θα προτιμήσουν τα πιο οικονομικά ψάρια» δηλώνει υπάλληλος ιχθυοπωλείου.

Η υπεραλίευση αλλά το και αυξημένο μεταφορικό κόστος επιβαρύνουν την τελική τιμή στα ψάρια και στα θαλασσινά. Πηγή: megatv.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.