Άλιμος: Εκδήλωση με θέμα «Διαβήτης-Παχυσαρκία στη μετά COVID εποχή»




Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Διαβήτης-Παχυσαρκία στη μετά COVID εποχή» που θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου και την Εθελοντική Ομάδα Αλίμου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19:00, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν».

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι η κ. Ράνια Ζαχαροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου, Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη – Παχυσαρκία και ο κ. Ιωάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η μετά Covid εποχή άφησε και αφήνει αποτυπώματα στην Ψυχική Υγεία, ενώ  διαπιστώνεται αύξηση των ποσοστών Παχυσαρκίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κυρίως στα παιδιά. Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί παγκοσμίως τα ήδη υψηλά ποσοστά του Σακχαρώδη Διαβήτη, με αποτέλεσμα η αποδιοργάνωση του ανοσοποιητικού συστήματος των διαβητικών, η παρουσία χρόνιων επιπλοκών και η συννοσηρότητα να επιβαρύνουν την κλινική εικόνα των ασθενών και να συμβάλλουν στον μετασχηματισμό της νόσου Covid-19, από απλή νόσο σε επιπλεγμένη νόσηση.

Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το ΚΕΠ Υγείας, είναι πάντα δίπλα στους κατοίκους του, κάνοντας πράξη τη βαθιά του πεποίθηση ότι η πρόληψη σώζει!



Λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, με σειρά προτεραιότητας, μετρήσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης σε όσους το επιθυμούν, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται αυτομέτρηση σακχάρου και χωρίς ο εξεταζόμενος να είναι νηστικός. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αντίστοιχη μέτρηση στα Δημοτικά Ιατρεία Αλίμου, επικοινωνώντας από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.) στα τηλέφωνα: 2109853648 και 2109853580.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.