Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Διήμερο γιορτής – ευαισθητοποίησης και υιοθεσίας, στον Άγιο Δημήτριο





Ο δήμος Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διοργανώνει διήμερο γιορτής – ευαισθητοποίησης και υιοθεσίας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Αλ. Παναγούλη, με πλήθος δράσεων, δραστηριοτήτων, εκπαιδεύσεων για όλες τις ηλικίες, φιλοζωικών μπαζάρ και με πολλά μουσούδια προς υιοθεσία!

Ο Δήμος φροντίζει να σιτίζονται καθημερινά αποικίες στειρωμένων γατών, από εθελόντριες / εθελοντές που λαμβάνουν κάθε μήνα 800 κιλά τροφής. Επίσης, η ευζωία και η ευημερία των ζώων μπαίνει στην πρώτη γραμμή της προσοχής από την πλευρά του Δήμου, με κτηνιατρικές συμβάσεις για στειρώσεις, περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ο Δήμος στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων γατών με τις στειρώσεις να αγγίζουν τις 1000 ετησίως.
Τα αποτελέσματα όμως της στρατηγικής αυτής φαίνονται και από ένα ακόμη γεγονός δεν υπάρχουν πλέον αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους της πόλης, και αυτό γιατί το πρόγραμμα των στειρώσεων είναι σε ισχύ στον Άγιο Δημήτριο για περισσότερα από 17 χρόνια. Ενώ, τα εγκαταλελειμμένα – κατά καιρούς – σκυλιά, περισυλλέγονται από το Δήμο, φιλοξενούνται σε σπίτια εθελοντών ή σε συνεργαζόμενη πανσιόν, στη συνέχεια πραγματοποιείται εκστρατεία υιοθεσίας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την πιθανή υιοθεσία.

Το κόστος των ετήσιων δαπανών καλύπτεται εξολοκλήρου από ιδία έσοδα, καθώς η εφαρμογή του νέου Νόμου 4830/2021 δεν έχει αποφέρει έως τώρα κανένα έσοδο στους Δήμους, ενώ διαχρονικά τα έσοδα γι’ αυτή την αρμοδιότητα ήταν μηδαμινά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.