Μιχάλης Πρωτοψάλτης – Ο εθελοντής που με το γερανό του έσωσε δεκάδες πρόσφυγες στα Κύθηρα (VIDEO)




Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης είναι κάτοικος των Κυθήρων. Στο άκουσμα ότι ένα ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες καταστράφηκε πέφτοντας στα βράχια λίγο έξω από το λιμάνι, δεν αδιαφόρησε αλλά έσπευσε αμέσως να δει πώς μπορεί να βοηθήσει.

Και ήταν δική του η ιδέα να μεταφέρει το γερανοφόρο όχημα στην άκρη των βράχων ώστε να μπορέσουν οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες να επιχειρήσουν να σώσουν τους πρόσφυγες.

Με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.

Όπως εξήγησε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια», περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.



Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στοιβαγμένοι 90 άνθρωποι, περιγράφει. «Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το γερανό να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.