Τι είναι η ανάρτηση Wishbone και πώς λειτουργεί;




Η ικανότητα του ψαλιδιού είναι κατά κύριο λόγο η ανάληψη ισόπεδων δυνάμεων, για παράδειγμα, κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση και τη στροφή. Στα περισσότερα μοντέλα της SEAT χρησιμοποιούνται τετράπλευρα ψαλίδια για την ανάρτηση των μπροστινών τροχών και τη δομή ενός δεύτερου, κατώτερη κατεύθυνση του ανοδικού άξονα γύρω από τον οποίο πραγματοποιούνται οι εξελίξεις ελέγχου. Το όχημά σας δεν θα κινείται καθόλου όταν σπάσει ένας τροχός. Αν και είναι δυνατόν να οδηγήσετε με σπασμένο τροχό, δεν προτείνεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα διάλειμμα μπορεί να μετατραπεί ξαφνικά σε συνολικό διάλειμμα, το οποίο θα προκαλούσε μια τρομερή απογοήτευση και μια πιθανή σύγκρουση.Τα ψαλίδια είναι μέρος της ανάρτησης του οχήματος.. Τα ψαλίδια εισάγονται κατά μήκος του οχήματος απέναντι από την κατεύθυνση της κίνησης και διασυνδέουν τη στήριξη του τροχού είτε με τον άξονα (π.χ.: αναστολή πλάτης πολλαπλών συνδέσεων) ή κατευθείαν στο σώμα (π.χ.: αυτόνομη ανάρτηση MacPherson).

Εικόνα ψαλιδιού από το antallaktikaonline.gr

Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξετε. Τα ψαλίδια βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών από τον δρόμο, επιτρέποντας στον τροχό να πάει παντού, ενώ παραμένει σταθερός, λειτουργεί σε καλή κατάσταση με τις ασφαλιστικές δικλείδες και τους κινητήριους άξονες που κινούνται επίσης. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ατυχή αντιμετώπιση ή το όχημά σας να απομακρύνεται κατά την αύξηση της ταχύτητας ή την επιβράδυνση, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το ψαλίδι σας χρειάζεται αντικατάσταση.Οι περιστρεφόμενες συνδέσεις συνδέουν τους μπροστινούς τροχούς του οχήματος με το πλαίσιο ανάρτησης μέσω των βραχιόνων ή των ψαλιδιών (βλέπε παραπάνω).. Παρά το γεγονός ότι προορίζονται να αντέξουν πάνω από 150.000 χιλιόμετρα, μπορεί να χαλάσουν νωρίτερα λόγω της στήριξης του βάρους του οχήματος καθώς κινείται σε δυσάρεστους δρόμους.το όχημα δεν διατηρεί πλέον την τροχιά του (κακή ευθυγράμμιση). – κάθε άκαιρο εμπόδιο προκαλεί θόρυβο. – ο έλεγχος είναι εξαιρετικά “εύκαμπτος”. – Το όχημα έχει ανοδική πορεία. Συνιστούμε να μεταφέρετε το όχημά σας σε ένα συνεργείο της γειτονιάς ή σε ένα εκθεσιακό χώρο για να ελέγξετε αρχικά αν το ψαλίδι σας χρειάζεται αντικατάσταση. Προμηθεύουμε ψαλίδια για όλα τα άκρα του οχήματος, ώστε το όχημά σας να αποκτήσει και πάλι την ιδανική άνεση, εκτέλεση και, πάνω απ’ όλα, ασφάλεια.

Πώς να αλλάξετε τα ψαλίδια στο αυτοκίνητο 

Οι βραχίονες ελέγχου εισάγονται ανά δύο στον εμπρόσθιο και οπίσθιο κόμβο και διασυνδέουν το πλαίσιο με τους τροχούς ως στοιχείο της ανάρτησης. Κατά συνέπεια, επηρεάζουν τις οδηγικές ιδιότητες του οχήματος.Οι βραχίονες ελέγχου προσαρμόζονται ξεχωριστά στο όχημα ανάλογα με τις ιδανικές ιδιότητες. Επιπλέον, διατηρούν τις οριζόντιες εξελίξεις και τις δυνάμεις που προκύπτουν λόγω της απομάκρυνσης και της επιβράδυνσης.



  • Εξάλειψη του τροχού. Μετά την ανύψωση του οχήματος στον ανελκυστήρα, ο τροχός αφαιρείται από την πλευρά που επλήγη.
  • Ξεβιδωστε τις βίδες. …
  • Διαχωρισμός του ψαλιδιού. …
  • Παρουσιάζοντας ένα άλλο ψαλίδι. …
  • Χαλάρωση του μπροστινού τροχού. …
  • Εισαγωγή της ρύθμισης παζαρεματος. …
  • Αντικατάσταση του δακτυλίου του βραχίονα ελέγχου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.