Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Αλίμου




Όπως είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, έξω από τα σχολεία της πόλης που βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους θα δημιουργηθούν ασφαλείς υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις για να “κόβουν” ταχύτητα οι οδηγοί και να περνούν με ασφάλεια οι μαθητές. Ήδη είναι έτοιμη η διάβαση έξω από το 2ο Λύκειο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Άνω Καλαμάκι, ενώ ετοιμάζονται άλλες δύο, μπροστά από το 2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο και την Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).

Κατασκευή σχολικής διάβασης έξω από τα δημοτικά σχολεία στη Βενιζέλου
Σχολική διάβαση οδό Βρεττάκου
Σχολικές διαβάσεις στην οδό Υψηλάντου

“Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουμε την κατασκευή ασφαλών σχολικών διαβάσεων περιμετρικά των σχολείων του Αλίμου” λέει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης
“Στόχος μας, να κυκλοφορούν οι πεζοί μαθητές και γονείς με απόλυτη ασφάλεια γύρω από τις σχολικές μονάδες.
Οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς, αφού είναι στο ύψος των πεζοδρομίων. Διευκολύνουν, μάλιστα, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ και όλους όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επιβραδύνουν αναγκαστικά την ταχύτητα των οχημάτων, ενώ λειτουργούν και “προειδοποιητικά” για τους οδηγούς.
Όλες οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις κατασκευάζονται με τήρηση όλων των ειδικών προδιαγραφών, που λεπτομερώς θέτει ο νόμος.
Συνεχίζουμε ασταμάτητα την προσπάθειά μας για μία καλύτερη πόλη, με συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας για τους πεζούς και ιδίως για τα παιδιά μας!”





Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.