Γιώργος Παπανικολάου: “Έχουμε γεμίσει με ξύλα για το τζάκι πάνω από 4.000 πορτ μπαγκάζ” (VIDEO)




Περισσότερα από 4.000 πορτ μπαγκάζ έχει γεμίσει με ξύλα για το τζάκι, ο δήμος Γλυφάδας, όπως είπε στην εκπομπή “Στούντιο με θέα” του ΑΝT1, ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος, συγκεντρώνει τα δέντρα και τα κλαδιά από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης (είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας).

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα https://glyfada.gr/index.php/home/freewood και στη συνέχεια οι άνθρωποι του δήμου, θα επικοινωνήσουν μαζί του (με SMS) για να παραλάβει όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

“Από πέρυσι έχουμε ξεκινήσει αυτή την πρακτική και την έχουμε παγιώσει πλέον, μετά τον χιονιά αν θυμάστε είχαμε μεγάλες ποσότητες ξυλείας και έκτοτε έχουμε δημιουργήσει τον αντίστοιχο μηχανισμό στον δήμος μας” λέει ο Γιώργος Παπανικολάου “Τα ξύλα από τα κλαδέματα, από τα επικίνδυνα δέντρα, από αυτά που έχουν πέσει, τα κόβουμε, τα περιποιούμαστε και τα δίνουμε δωρεάν στους συμπολίτες μας. Οι δικαιούχοι είναι οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης μας, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, οι οποίοι με μία απλή αίτηση διαδικτυακά, μας υποβάλλουν το αίτημα και εμείς στη συνέχεια, τους καλούμε ανά ομάδες για να έρθουν και να τα παραλάβουν. Όταν έχουμε διανομή γεμίζουμε περίπου 200 πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων, μέχρι τώρα έχουμε γεμίσει περισσότερα από 4.000. Έχουμε χιλιάδες αιτήσεις που όπως καταλαβαίνετε αυξάνονται με την ενεργειακή κρίση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε διανομή ξυλείας.



Είμαστε στην Άνω Γλυφάδα σε ένα ανοιχτό χώρο που διευκολύνει τον κόσμο και για να μη δημιουργούμε κυκλοφοριακά προβλήματα. Κάθε φορά ενημερώνουμε με SMS τους πολίτες για να έρθουν να τα παραλάβουν. Όταν χάνουμε ένα δέντρο το πρώτο που κάνουμε είναι να το αντικαταστήσουμε. Επειδή όμως μένει αυτή η ξυλεία πίσω, μέχρι χθες τη στέλναμε για κομποστοποίηση, πλέον τη διαθέτουμε δωρεάν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.