Nίκος Δένδιας: “Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί”




Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο παραλήρημα Ερντογάν, ο οποίος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατηγόρησε την Ελλάδα για εκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διαχείριση του προσφυγικού.

Αφού επεσήμανε ότι «χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύδη στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες», ο κ. Δένδιας κάλεσε την Τουρκία «να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής», υπογραμμίζοντας τέλος πως η «Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Η τοποθέτηση του κ. Δένδια:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύδη στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.



Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει cases beli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονιάς, η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρων μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφαλείας και συνεννόησης στην Ανατολή Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Κατ’ αρχάς η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και, βεβαίως, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5000 ανθρώπους. Ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.