Koνδύλης: “Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σχολείο του Αλίμου χωρίς θέρμανση”




Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σχολείο του Αλίμου χωρίς θέρμανση, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδας” του OPEN, για τις συνέπειες της ακρίβειας στην ενέργεια. “Δεν ξέρω αν τα χρήματα που θα μας δώσει η πολιτεία θα είναι αρκετά. Μας έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση αλλά όχι όσο χρειαζόμαστε. Υπάρχουν συνάδελφοί μου που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας”.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση που υπάρχει στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, για τη θέρμανση των δεξαμενών του δημοτικού κολυμβητηρίου. “Στο κολυμβητήριο πριν ακριβύνει το φυσικό αέριο πληρώναμε 7.000 ευρώ το μήνα, αυτή τη στιγμή ο λογαριασμός έχει φτάσει στα 30.000 ευρώ” είπε

Η αυτοδιοίκηση είναι μεγάλος καταναλωτής ενέργειας γιατί έχουμε τον οδοφωτισμό που δεν μπορεί εύκολα να περικοπεί και δεύτερον έχουμε τα κτίρια, σχολεία κλπ. Πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και μία κουλτούρα σεβασμού στο δημόσιο χρήμα και στην ενέργεια που σημαίνει σεβασμό και στο περιβάλλον. Δεν μπορεί δηλαδή να σχολάει μία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία και να αφήνουν ή τα φώτα ή τη θέρμανση ανοιχτά. Εγώ φεύγω από το γραφείο αργά το βράδυ. Κατεβαίνοντας με τις σκάλες έσβηνα όσα φώτα είχαν ξεχάσει ανοιχτά. Με την επιμονή μου έχει αρχίσει να διορθώνεται αυτή η κατάσταση.”

Ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρθηκε στην οικονομία που έχει πετύχει ο δήμος στον οδοφωτισμό.



“Έχουμε αντικαταστήσει όλο τον οδοφωτισμό της πόλης με φωτιστικά σώματα led νέας τεχνολογίας και έχουμε πετύχει μία εξοικονόμηση της τάξης του 70%. Δίναμε ένα εκατομμύριο το χρόνο. Βέβαια δεν έχουμε δει τη μείωση αυτή και σε χρήμα όπως θα έπρεπε, διότι έχει αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Σκεφτείτε τι θα δίναμε. Είναι πολλοί οι δήμοι που το έχουν κάνει, όχι όμως όλοι, γιατί για να κάνεις ένα τέτοιο έργο θέλεις 2-3 χρόνια. Η απόσβεση γίνεται στα 7-8 χρόνια δηλαδή με αυτά που γλυτώνω έχω πληρώσει τον εξοπλισμό”.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι ήδη με απόφασή του όρισε στον Δήμο ενεργειακό υπεύθυνο (ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος, Αρτέμης Καραμολέγκος).

“Ο ενεργειακός υπεύθυνος θα ορίσει ανά κτίριο ή ανά υπηρεσία άλλους υπεύθυνους που θα έχουν ως καθήκον να μεριμνούν για απλά πράγματα που όμως δεν τα κοιτάμε στην καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα να σβήνουμε τα φώτα όταν κλείνει η υπηρεσία. Ακόμη για να πετύχουμε την εξοικονόμηση του 10% αντικαθιστούμε κουφώματα στα σχολεία για να μην υπάρχει απώλεια ενέργειας και τοποθετούμε στις στέγες φωτοβολταϊκά.” Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.