Προσφορά του Δήμου Γλυφάδας στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες




Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού δωρεάν για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Γλυφάδας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου ξεκινάει, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του Γραφείου Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η χορήγηση ενός έγκυρου επιστημονικού εργαλείου για μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους. Είναι μία μέθοδος που στοχεύει στην αξιολόγηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ερωτηματολόγιο, το οποίο βασίζεται στη σπουδαιότητα ταιριάσματος ατόμου και περιβάλλοντος και στην επαγγελματική ανάπτυξη.

Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ, οι ωφελούμενοι μπορούν να μάθουν πώς σχετίζονται: Η προτίμησή τους προς συγκεκριμένες δραστηριότητες, η προτίμησή τους προς συγκεκριμένα επαγγέλματα και ο βαθμός στον οποίο εκτιμούν ότι κατέχουν ορισμένες δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να ανήκουν στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Γλυφάδας.

Το ερωτηματολόγιο χορηγεί καθημερινά στους ενδιαφερομένους, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, η ψυχολόγος κ. Ίρις Παναγιωτοπούλου. Για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν την ίδια στο τηλέφωνο 210 9647021, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8 π.μ. έως 4 μ.μ. Ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για τον προγραμματισμό ραντεβού. «Προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους συμπολίτες μας οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά ευρύ φάσμα ηλικιών από μαθητές και φοιτητές έως και ανθρώπους που ήδη εργάζονται και επιθυμούν να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας, αλλά και ανέργους για να προσεγγίσουν με ακρίβεια τις επαγγελματικές κατευθύνσεις που τους ενδιαφέρουν και θα τους κάνουν χαρούμενους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.



«Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι δίπλα σε κάθε πολίτη σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουμε και διευρύνουμε τις παροχές για να ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους, τους εργαζομένους να έχουν ένα καλύτερο αύριο», τόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει τον συντονισμό της δράσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.