Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επεισόδια στα Ζωνιανά – Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, με την συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων από υπηρεσίες του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Το σχέδιο περιελάμβανε δυο κατ’ οίκον έρευνες εντός του χωριού και έρευνα εντοπισμού και εκρίζωσης χασισοφυτείας έξω από τα Ζωνιανά, στο βουνό.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», περίπου στις 5.30 όταν κάτοικοι των Ζωνιανών αντελήφθησαν την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα τα οποία και αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Απωθήθηκαν ωστόσο από τους ένστολους οι οποίοι κατά τις πληροφορίες έκαναν και χρήση δακρυγόνων. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τις δυο κατ’ οίκον έρευνες όπου βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά καθώς και αποξηραντήριο κάνναβης.



Συνελήφθησαν δυο νεαροί που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και εξερεύνηση στα Ζωνιανά όρη όπου εντοπίσθηκε και εκριζώθηκε φυτεία κάνναβης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, σήμερα (07.09.2022) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους αυτών και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

  • 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
  • 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,
  • 1 πιστόλι,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ανευρέθηκαν (4) φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά (100) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (3) μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.