«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» – Θεατρική παράσταση στη Βούλα




Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού», ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00, στο θέατρο «Βέμπο» στη Βούλα (Λεωφ. Καραμανλή 14, Παραλία Βούλας).

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαοχτάχρονη πορεία της, φέτος ανανεώνεται και δημιουργεί μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά.  Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, το αγαπημένο και τρυφερό παραμύθι της Γκαμπριέλ – Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ, που αποτελεί ύμνο στην ομορφιά της ψυχής και στη δύναμη της καλοσύνης.

Οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εναλλάσσονται ακατάπαυστα στους ρόλους – σύμβολα μιας ιστορίας, που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να υπερβούμε την κυριαρχία της εικόνας, να αφιερώσουμε χρόνο, να αφοσιωθούμε στον “άλλον”, για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ψυχής του. Μιας ιστορίας που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για μια γενιά που μεγαλώνει, αισθάνεται και γνωρίζει τον κόσμο με καταιγιστικούς ρυθμούς μπροστά σε μια οθόνη, μη μαθαίνοντας τους κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας της καρδιάς.

Τη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή υπογράφει η έμπειρη Κέλλυ Σταμουλάκη,. Η μουσική της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη, που με τις τρυφερές και παιχνιδιάρικες νότες του, αγγίζει τις καρδιές των  θεατών. Τις χορογραφίες – κινησιολογία έχει επιμεληθεί ο Αναστάσης Δεληγιάννης, που δίνουν ρυθμό και κατευθύνουν τα βήματα των ηρώων της ιστορίας. Εικαστική επιμέλεια: Σάββας Πασχαλίδης. Σκηνικά: Παναγιώτης Χριστόπουλος. Κοστούμια: Art costumes. Κατασκευή σκηνικών: Design and sets. Ζωγραφική σκηνικού: Μάνος Μπούρης. Κατασκευή κοστουμιών: Μαρία Ναπολέοντος.



Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Φραγκολιάς, Έφη Κιούκη, Μανώλης Κονταξάκης, Γιάννα Λαπέα και Περικλής Τσανταμάνης. Το τραγούδι το «Αθάνατο νερό» ερμηνεύει η Ευρυδίκη. Είσοδος Ελεύθερη

                                                                                                                  

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.