Γλυφάδα: Υποστελέχωση της ΔΟΥ και της Δημοτικής Αστυνομίας




Περιοδεία στη Γλυφάδα πραγματοποίησε ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, οποίος διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας στη ΔΟΥ αλλά και στη Δημοτική Αστυνομία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, είχε εκτενή συζήτηση με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου. Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο βουλευτής για την περιοδεία που έκανε στην πόλη:

“Έμαθα πολλά -και μάλιστα αρκετά που δεν περίμενα- κάνοντας μια μίνι «περιοδεία» στη Γλυφάδα, την πόλη όπου κατοικώ, τη μεγάλη γειτονιά όπου ζει η οικογένειά μου και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Είναι αυτονόητο ότι η Γλυφάδα έχει μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μου και, εκ των πραγμάτων, παρακολουθώ άμεσα οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή, ως ενεργός πολίτης. Θέλοντας να προσεγγίσω τη Γλυφάδα υπό το πρίσμα της ιδιότητάς μου ως βουλευτή, με τις δυνατότητες παρέμβασης που αυτή συνεπάγεται, ξεκίνησα την επίσκεψή μου από τη ΔΟΥ Γλυφάδας, η οποία καλείται να διεκπεραιώσει έναν τεράστιο όγκο υποθέσεων. Συνομίλησα εκτενώς με τους εργαζομένους και τους παρότρυνα να μου μιλήσουν έξω από τα δόντια. Διαπίστωσα ότι, ενώ η πρόθεσή τους είναι να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, υπάρχουν δομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους, προκαλώντας δυσφορία, τόσο στους υπαλλήλους της ΔΟΥ όσο και στους συναλλασσόμενους πολίτες. Δεσμεύτηκα ότι θα ασχοληθώ προσωπικά με την προώθηση του αιτήματος για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στη ΔΟΥ Γλυφάδας και ιδιαίτερα για το τμήμα Κεφαλαίου καθώς και το Δικαστικό.

Παρόμοιο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει επίσης η Δημοτική Αστυνομία, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται τάχιστα με την ανάπτυξη της αγοράς, κατεξοχήν στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Το συγκεκριμένο ζήτημα, μάς απασχόλησε αρκετά κατά τη συζήτηση με τον Giorgos Papanikolaou, το Δήμαρχο της Γλυφάδας, έναν άνθρωπο με πάθος για την προσφορά στην πόλη του, όραμα και ακατάβλητη ενέργεια. Επισκέφθηκα όλες τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο Γλυφάδας και είχα τη χαρά να συζητήσω περί κάποιων εξειδικευμένων θεμάτων με τους αντιδημάρχους Εσόδων και Προγραμματισμού, Δημ. Νιτσιόπουλο, Διοικητικού, Σάσα Πατεράκη, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημ. Τσαμπίρα, Δημοτικών Εγκαταστάσεων και Δημοτικής Αστυνομίας, Σπύρο Δήμου. Στις σημειώσεις μου υπογράμμισα την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για το κτιριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας και την κατασκευή νέας σχολικής μονάδας. Ο δήμαρχος καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιταχύνει τη λύση αυτού του, τόσο σοβαρού, θέματος και υποσχέθηκα να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω.Συνάντηση είχα επίσης με τον επικεφαλής της ΔΗΜΤΟ Γλυφάδας κ. Παν. Σκαλτσά, καθώς και με τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, Κώστα Παπαδόπουλο.

Στο παλαιό Δημαρχείο με υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς κ. Ελένη Καράχου-Σκούταρη και ενημερώθηκα από την ίδια αλλά και από τους συνεργάτες της για τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα σχολική περίοδο.



Στην έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος. Με τους μηχανικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της κομβικής αυτής υπηρεσίας του Δήμου είχα μια πολύ θερμή, διαφωτιστική συζήτηση.

Από την περιήγησή μου στο Δήμο Γλυφάδας δε θα μπορούσα να παραλείψω την αυτοψία στα μεγάλα έργα της Παραλιακής, τα οποία εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρίτσης» και που, όπως είμαι βέβαιος, θα κάνουν τη συγκεκριμένη ζώνη πολύ πιο σύγχρονη, ανθρώπινη και καλαίσθητη.

Εν συνεχεία επισκέφθηκα το ΑΤ Γλυφάδας, όπου συνάντησα τον Διοικητή Α/Α Κωνσταντίνο Μίχο, τη διοικήτρια του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας Α/Β Σταυρούλα Τζατζανίδου, ενώ συνομίλησα και με το προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ν/Α Αττικής. Τέλος, ο αντιπρόεδρος ΚΑΠΠΑ και υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ Δήμου Γλυφάδας, κ. Βασίλης Νικάκης με ξενάγησε στους προσφάτως ανακαινισμένους χώρους του 4ου ΚΑΠΗ, στην Αγία Τριάδα. Πέρασα όμορφες στιγμές ανάμεσα στους ηλικιωμένους θαμώνες, η συζήτηση με τους οποίους ήταν μια απόλαυση που θα κρατώ για πάντα στην καρδιά μου.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.