Τροχαίο με μαθητή στη Βούλα: Μήπως πρέπει να γίνουν υπερυψωμένες διαβάσεις, όπως στον Άλιμο;
Ένας μαθητής της Α’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Βούλας, τραυματίστηκε το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού πέλματος, από τη ρόδα αυτοκινήτου. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα. Στην οδό Προόδου λειτουργούν τρία σχολεία που έχουν στείλει επανειλημμένα επιστολές στον δήμο, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές. Και όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Στον Άλιμο πάντως ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, έχει βάλει έξω από τα σχολεία υπερυψωμένες διαβάσεις. Μήπως πρέπει να κάνουν το ίδιο και στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

H ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΗ
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας!
Σήμερα το πρωί κατά την προσέλευση των μαθητών σε σχολείο επί της οδού Προόδου, αυτοκίνητο χτύπησε μαθητή με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Και τα τρία σχολεία που βρίσκονται στην ίδια οδό είχαν κατ’ επανάληψη και για σειρά ετών στείλει επανειλημμένως επιστολές στο Δήμο τονίζοντας την επικινδυνότητα του σημείου και ζητώντας να παρθούν μέτρα. Οι επιστολές έμειναν αναπάντητες…
Κατά την συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας τον Οκτώβρη του 2021 σε ερώτηση εκπροσώπων της Ένωσης για το θέμα, ο τότε Αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας μας καθησύχασε ότι όποιες παρεμβάσεις θα είχαν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, 2021. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα από τότε.
Το θέμα από τότε έχει αναδειχθεί ξανά από τα σχολεία χωρίς και πάλι όμως να μην υπάρχει ανταπόκριση.
Σαν Ένωση και φυσικά σαν γονείς και οι ίδιοι, με παιδιά στα δημόσια σχολεία μας ελπίζουμε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό και προσδοκούμε ο Δήμος να δώσει την απαιτούμενη σημασία στις έννοιες των γονέων και να επιλύσει άμεσα αυτό αλλά και άλλα επείγοντα θέματα που έχουν αναδείξει οι Σύλλογοι.
Ελπίζουμε ο μαθητής που υπέστη το ατύχημα να το ξεπεράσει το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με εκτίμηση
για την Ένωση
Γεώργιος Ντούτσουλης
Πρόεδρος ΔΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.