Σύνδεσμος Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π.Φαλήρου: Πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας




H 1η ανοικτή δημόσια Ημερίδα Ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας για τις δράσεις και τις πολιτικές του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/9 στο Παλαιό Φάληρο, δίνοντας την ευκαιρία στους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους ελευθέρους επαγγελματίες της Καλλιθέας, του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου να ενημερωθούν υπεύθυνα και από πρώτο χέρι, για τις έως τώρα, πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που έχουν υλοποιηθεί από τον Σύνδεσμο.

Στην κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Marriot Hotel, o Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του ΣυΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και μέλος του Δ.Σ. του ΣυΔΝΑ Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρουσία του εκπροσώπου του Δήμου Αλίμου, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανου Διαμαντή, παρουσίασαν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α., τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας καθώς και τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί και περιγράφουν το τοπίο και την κατάσταση της αγοράς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα Χάρης Θεοχάρης και Βασίλης Σπανάκης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου καθώς και εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων των τριών πόλεων ενώ εισήγηση για τα θέματα έκαναν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών συμβουλευτικής και υποστήριξης Grant Thorton & Icap που υποστηρίζουν την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:



«Με χαρά και ζήλο ξεκινήσαμε σήμερα την 1η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας του ΣυΔΝΑ, επιδιώκοντας – μέσω της λειτουργίας και του ρόλου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας – στοχευμένες και αποδοτικές παρεμβάσεις, βάσει μελετών των κορυφαίων εταιριών συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Το εγχείρημα που οραματιστήκαμε, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου, υλοποιήθηκε, αναπτύσσεται, ριζώνει και ασκεί παρεμβατικό-ουσιαστικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα.

Στην ίδρυση και λειτουργία του ΣυΔΝΑ πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και σήμερα με την αγαστή συνεργασία και των άλλων δύο όμορων Δήμων – της Καλλιθέας και του Αλίμου – έχουμε τα πρώτα ορατά και ουσιαστικά και αποτελέσματα:

• Με δράσεις επιδοτούμενης επιμόρφωσης για ανέργους και εργαζόμενους με εκατοντάδες συμμετέχοντες,

• Με καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων των πόλεων μας,

• Με την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας,

• Με την στοχευμένη παρέμβαση σε θέματα επιχειρηματικότητας από τις καλύτερες εταιρείες συμβουλευτικής και υποστήριξης της χώρας.

Η λειτουργία του Συ.Δ.Ν.Α. αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη των τοπικών επαγγελματιών, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή επιχειρηματικών εργαλείων και καθοδηγώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Νότιας Αθήνας αλλά και εκείνους που επιθυμούν να μπουν στην γραμμή εκκίνησης της επιχειρηματικότητας. Το επιχειρείν είναι σημαντικό, σπουδαίο για τις πόλεις μας. Δίνει ζωή, δίνει δουλειές και αυτοί οι οικονομικοί πόροι μένουν στις πόλεις μας.

Πρόθεση των διοργανωτών, είναι οι ημερίδες ενημέρωσης και οι δράσεις εξωστρέφειας του Συνδέσμου να συνεχισθούν και να επαναληφθούν, καθώς το ενδιαφέρον από πλευράς του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, υπήρξε μεγάλο.

Μη διστάσετε να χτυπήσετε την πόρτα μας. Κάντε μας τις προτάσεις σας, έχουμε ανοιχτά αυτιά».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.