Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ




Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Omer Bar-Lev. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα Noam Katz, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας. Οι δύο χώρες άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη στάση της Τουρκίας που επιχειρεί την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ασκώντας πίεση στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέφερε ότι η χώρας τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, σέβεται την ανθρώπινη ζωή και με το σχέδιο «Ακρίτας» η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατοίκους της περιοχής υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.


Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί παρακολούθησαν ειδικές επιχειρησιακές ασκήσεις επίλεκτων μονάδων της ΕΚΑΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο. Επίσης, έγινε παρουσίαση βιντεοληπτικού υλικού από επιχειρήσεις της Αστυνομίας και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.