Στις φλόγες ιστιοφόρο στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς (VIDEO)




Στις φλόγες παραδόθηκε ιστιοφόρο στο Φισκάρδο, της Κεφαλονιάς. Τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν με ένα φουσκωτό. Το ιστιοφόρο βυθίστηκε.

Δείτε βίντεο από την ομάδα: Σκίππερ και πληρώματα τουριστικών σκαφών

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για πιθανή πυρκαγιά στο Ι/Φ σκάφος “ΧΕΝΚ” Ν.Πειραιά 8194, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως λιμένα Φισκάρδου ν. Kεφαλονιάς, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.



Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Τ/Χ “ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α. 78, το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του ανωτέρω Τ/Χ, μετέφεραν το φλεγόμενο Ι/Φ σε ασφαλές σημείο αγκυροβολίας, βόρεια του λιμένα, για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα αντιρύπανσης περιμετρικά του Ι/Φ, αλλά και αναλάμποντες φανοί για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Το “ΧΕΝΚ”, βυθίστηκε λίγο αργότερα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία περιορίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση υλικών απορρύπανσης.

Από το Λιμενικό σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.