Σημαντικές επαφές του Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη




Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είχε σειρά σημαντικών επαφών για την προώθηση των ελληνικών θέσεων, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών, S.Jaishankar, πραγματοποίησε μια εγκάρδια συνάντηση, στην οποία αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, και συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας. Να σημειωθεί ότι μόνο φέτος έχει συναντήσει τρεις φορές τον Υπουργό Εξωτερικών της μεγάλης αυτής χώρας!
Νωρίτερα, συζήτησε με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ V. Nuland για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, ενώ ενημερώθηκε για τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία και συμμετείχε στο Διατλαντικό Δείπνο που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ.
Πραγματοποίησε επίσης τις πρώτες συναντήσεις σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών μεταξύ Ελλάδας – Τανζανίας και Ελλάδας – Μαδαγασκάρης με τους ομολόγους του L. Mulamula & Richard J. Randriamandrato.
Επίσης, συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών Μολδαβίας, N. Popescu, Βόρειας Μακεδονίας B.Osmani και Μαυριτανίας Mohamed Salem Ould Merzoug.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.