Ο Ανδρέας Κονδύλης στους νέους φοιτητές: “Η πόλη του Αλίμου, περήφανη για την επιτυχία σας, σας συγχαίρει και σας επιβραβεύει”




Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ., στο Ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» (Πλ. Καραϊσκάκη / Κλούβα, Άνω Καλαμάκι) πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των φετινών επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε κλήρωση ανάμεσα στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ για εκπαιδευτικό ταξίδι. Ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε ότι από το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, ο δήμος θα βραβεύει και τους εκπαιδευτικούς που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.

Η ομιλία του Ανδρέα Κονδύλη:

“Καλησπέρα σε όλες και σε όλους, παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες πια, γονείς, συγγενείς και αγαπητοί εκπαιδευτικοί. Είναι ιδιαίτερα όμορφο το ότι μας το επιτρέπουν πια οι υγειονομικές συνθήκες και μπορούμε να ανταμώνουμε, να συναντιόμαστε και να βρισκόμαστε μετά από καιρό χωρίς μάσκες και μέτρα απόστασης, όλοι εδώ μαζεμένοι, για να σας καμαρώσουμε, να σας ευχηθούμε για την πορεία και να σας συγχαρούμε για τα όσα έχετε ήδη πετύχει μέχρι τώρα.

Παιδιά περάσατε στο Πανεπιστήμιο, γονείς δικαιώθηκαν οι κόποι σας, και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, για άλλη μία χρονιά τα καταφέρατε. Αγωνιστήκατε όλοι, παιδιά, γονείς και καθηγητές, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Πάντα είναι δύσκολες συνθήκες πριν από τις εξετάσεις, με το άγχος, την πίεση αλλά αυτή τη χρονιά ήταν ακόμα πιο δύσκολες λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και όχι μόνο, και πολλών άλλων γεγονότων που έχουν πιέσει πάρα πολύ τη ζωή μας. Παιδιά, ίσως να μην μπορείτε να καταλάβετε πόσο πολύ χαρά και ελπίδα δίνει σε όλους μας επιτυχία σας. Γιατί αυτή η επιτυχία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η νέα γενιά διαθέτει πείσμα, επιμονή, ικανότητες, αξιοσύνη, βάζει στόχους, πετυχαίνει τους στόχους, και αυτή είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη εγγύηση για μία κοινωνία και μία χώρα καλύτερη. Η επιτυχία σας είναι η εγγύηση για μία καλύτερη πορεία όλων μας: της χώρας μας και του τόπου μας. Η πόλη του Αλίμου, η δική σας πόλη, περήφανη για την επιτυχία σας, σας συγχαίρει και σας επιβραβεύει. Μπράβο που αγωνιστήκατε, μπράβο που πετύχατε και μπράβο που θα συνεχίσετε να προσπαθείτε και να πετυχαίνετε, για να πάτε και εσείς και όλη η κοινωνία μας μπροστά, για να κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο.



Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς που για ακόμα μία χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τους βλέπω και αυτούς εδώ, εκπροσωπούν την εκπαιδευτική κοινότητα και είναι γεμάτοι καμάρι και συγκίνηση. Όλοι το ξέρουμε αγαπητοί εκπαιδευτικοί πόσο πολύ προσπαθείτε και εσείς και σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά. Για αυτό και έχουμε πάρει την απόφαση από το τέλος αυτού του σχολικού έτους να βραβεύουμε και τους εκπαιδευτικούς που αποχωρούν. Η πόλη μας θα τους τιμά για όλα όσα έχουν προσφέρει στη νέα γενιά και στην κοινωνία μας. Εύχομαι και τους γονείς να έχουν καλή δύναμη. Να είστε πάντοτε γεροί και δυνατοί, να βοηθάτε, να στηρίζετε τα παιδιά σας και να καμαρώνετε και να νιώθετε περήφανοι για την επιτυχία τους, όπως περήφανοι νιώθουμε όλοι μας που απόψε είμαστε σε αυτόν το χώρο.

Συγχαρητήρια και πάλι στους επιτυχόντες. Καλή πορεία και πολλές επιτυχίες στην πανεπιστημιακή σας πορεία, και καλή επιτυχία στην επιτυχία που βάζετε γενικότερα στη ζωή σας. Καλή επιτυχία στο να πετύχετε τα όμορφα όνειρα σας, στο να πετύχετε στη ζωή σας. Να είστε όλοι καλά, να τα περάσετε όμορφα απόψε, και να ξέρετε ότι ο Δήμος μας ως μία έμπρακτη στήριξη και ως ένα έμπρακτο ευχαριστώ και αναγνώριση στη νέα γενιά, θα κληρώσει κάποιες θέσεις για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που προγραμματίζουμε στο εξωτερικό, ώστε μία ικανή αντιπροσωπεία από τη νέα γενιά, από τους επιτυχόντες μας, να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να δει πώς λειτουργούν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, να γνωρίσει νέους από άλλες πόλεις της Ελλάδας και από άλλες χώρες, και γενικότερα να έχει ένα ακόμη ερέθισμα στην πολύτιμη ακαδημαϊκή πορεία. Να είστε όλοι και όλες καλά, και πάλι πολλά συγχαρητήρια.”

Ο Γιάννης Μαριόλης με την Ντόρα Δανοχρήστου που συντόνισε την εκδήλωση

Η ομιλία του Γιάννη Μαριόλη, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας:

“Συγχαρητήρια και από μένα και πάλι σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειές τους, στους καθηγητές τους. Είμαι πολύ περήφανος, είναι η 5η χρονιά που σαν Δήμος Αλίμου διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Σήμερα συμπληρώνω 25 χρόνια εθελοντικής προσφοράς στην Παιδεία του Δήμου Αλίμου και είναι πολύ τιμητικό, τα λέω και για τις οικογένειες και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά, πολύ τιμητικό και πολύ παρήγορο να βλέπεις την νέα γενιά να δημιουργεί και να επιτυγχάνει. Με αυτές τις σκέψεις θα ξεκινήσουμε τη βράβευση. Να πω το διαδικαστικό, θα ήθελα να μπαίνουμε από την πλευρά της Παιδικής Χαράς που έχει τα σκαλάκια ένα ένα παιδί. Σύμφωνα με την απόφαση που έχουμε πάρει, και σε συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες, ένα ειδικό βραβείο με τον Θουκυδίδη παίρνουν οι μαθητές που συγκέντρωσαν πάνω από 17.000 μόρια και έπαινο όλοι οι μαθητές που εισήχθησαν. Επί του συνόλου των μαθητών που εισήχθησαν κληρώνουμε σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν δώσει τα σχολεία, και το εκπαιδευτικό ταξίδι όπως προανέφερε ο Δήμαρχος. Σας ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε, και για το εκπαιδευτικό ταξίδι, και για το χρώμα που βάλατε στη ζωή μας, και για όλα όσα για το προσφέρει στο δήμο μας, στην πόλη μας. Και προσωπικά σας ευχαριστώ που μου έχετε παραχωρήσει τη θέση σας σαν Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.