Ν. Δένδιας: Ευαγγέλιο της εξωτερικής πολιτικής Ελλάδας και Κύπρου το Διεθνές Δίκαιο




Την τουρκική προκλητικότητα και την σκληρή ρητορική που έχει υιοθετήσει ο Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, έθεσε στους ομολόγους του της ΕΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μάλιστα παρουσία του Ζοζέπ Μπορέλ μοίρασε έντυπα με όλες τις πρόσφατες απειλές του Τούρκου Προέδρου. Μαζί με τον κ Κασουλίδη έθεσαν και το θέμα της Αρμενίας. Είχε προηγηθεί η τριμερής συνάντηση Ελλαδας, Κύπρου, Αρμενίας στην έδρα του ΟΗΕ.

Την σταθερή θέση της Ελλάδος υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι κάθε τύπου αναθεωρητισμός από όπου και αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτός.

«Οποιοσδήποτε αναθεωρητισμός, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, από οποιαδήποτε χώρα και αν ξεκινάει -και, μάλιστα, με την προσπάθεια η ενεργειακή κατάσταση να λειτουργήσει ως όπλο εις βάρος ορισμένων κρατών και να επιχειρηθούν αλλαγές επί του εδάφους- θα μας βρίσκει αντίθετους», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος συμπορεύονται πάντα με έναν άξονα και ένα κοινό ευαγγέλιο: την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στα δικαιώματα ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, και, βέβαια, και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Αρμενία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων, εξέλιξη που όπως είπε αντανακλά την ενισχυμένη σχέση με την Ουάσιγκτον.



Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με το πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, και με τους ομολόγους του από το Πράσινο Ακρωτήρι και την Ιορδανία.

Σήμερα (Τρίτη 20/9) θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ανταπόκριση από την Νέα Υόρκη για την ΕΡΤ Λένα Αργύρη ertnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.