Νέα Σμύρνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θέρμανση στα σχολεία




Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο με αφορμή την εγκύκλιο για την μείωση της χρήσης θέρμανσης στα Σχολεία. Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:

“Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η νέα χρονιά ξεκινά με ανησυχία και προβληματισμό για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που καλπάζει σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Συρίγος έστειλε οδηγίες στη σχολική κοινότητα ζητώντας από τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους να περάσουν τον χειμώνα με ελάχιστη θέρμανση και λιγότερο φως. Φαίνεται πως για τη δημοτική αρχή της περιοχής μας είναι «κατασπατάληση πόρων» οι ζεστές και με επαρκή φωτισμό σχολικές αίθουσες.

Θεωρούμε απαράδεκτη, προσβλητική και επικίνδυνη την επιστολή του κ. Συρίγου με την οποία ζητάει να κάνουμε εκπτώσεις στις συνθήκες που τα παιδιά μας μορφώνονται, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσονται. Και σαν να μην έφτανε αυτό,  καλούν εμάς, τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους σε ένα διαρκή ανταγωνισμό των σχολείων, ώστε να «επιβραβευθεί» το σχολείο που θα παγώσουν τα παιδιά του περισσότερο και ταυτόχρονα απειλούν με περικοπές στο προσωπικό αν τα σχολεία δε μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος κατά 10%.



Ως απάντηση σε αυτά απαιτούμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. Οι ανάγκες των παιδιών μας για ζεστά, ασφαλή και καθαρά σχολεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Δε θα ανεχτούμε τίποτα λιγότερο για τα παιδιά μας, καμία περικοπή. Ζητάμε από την δημοτική αρχή να αποσύρει το έγγραφο και να διεκδικήσει, όπως οφείλει, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ   ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 28/09 ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 193)

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

                                                               

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.