Καταδίκη λουόμενου για κακοποίηση γάτας στη Λίμνη Βουλιαγμένης
«Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, πλήρωσα το εισιτήριο!», φωνάζει λουόμενος που μόλις χτύπησε βάναυσα αδέσποτη γάτα με τη παντόφλα!

Λίμνη Βουλιαγμένης 6 Ιουλίου του 2016, ημέρα Τετάρτη, ώρα 19.10.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Ο Panos Kaffes βρίσκεται με τη μητέρα του στη Λίμνη Βουλιαγμένης σε ξαπλώστρα. Παραδίπλα σε απόσταση 4-5 μέτρα ένας λουόμενος με τη σύζυγο του σε ξαπλώστρα επίσης. Μία αδέσποτη ασπρόμαυρη φιλική γάτα πλησιάζει ανυποψίαστη τον λουόμενο, τον ακουμπά ελαφρά στα πόδια περνώντας από δίπλα. Ο λουόμενος σηκώνεται έξαλλος και με άσχημο τρόπο απωθεί τη γάτα. Ο Panos Kaffes όταν βλέπει την επιθετική αυτή τάση, του λέει να μη τη χτυπήσει, να την απομακρύνει με παλαμάκια πχ. Η γάτα εκ νέου πλησιάζει τον λουόμενο και εκείνος αρπάζει τη παντόφλα του και τη χτυπάει τόσο δυνατά στο κεφάλι που πετάχτηκε στον αέρα 2 μέτρα μακριά, στροβιλίστηκε γύρω από τον εαυτό της 2 φορές και έφυγε τρέχοντας στο δασάκι τρομοκρατημένη.

Πλήθος κόσμου που ήταν εκεί εξέφρασε έντονα αγανάκτηση και θυμό για τη τόσο άδικη και βάναυση κακοποίηση της γάτας. Καταγγελία για τη κακοποίηση έκανε ο Πάνος Καφφές με την ηλικιωμένη μητέρα του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και παρέμειναν για ώρες, όπου ανάμεσα σε άλλα ο λουόμενος τους έκανε και μήνυση για ψευδή καταμήνυση, συνελήφθησαν και η μήνυση επίκειται να εκδικαστεί.

Την 16.9.2022 ο λουόμενος καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών σε 6 μήνες φυλάκιση για την ενεργητική κακοποίηση της γάτας. Η ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION δήλωσε παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας σε μία πολύωρη ακροαματική διαδικασία που εξάντλησε όλους τους συντελεστές της δίκης μέχρι να καταφέρουμε να αποδείξουμε το αυτονόητο, πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στην ύπαρξη της ίδιας της ζωής μίας αδέσποτης γάτας. Μαζί με το Πάνο και την ηλικιωμένη μητέρα του μάρτυρας ήτο και ο Παναγιώτης Τσάγκας.

«Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, πλήρωσα το εισιτήριο!»

ΟΧΙ, δε είναι αποδεκτή καμία κακοποίηση στα ζώα και έχουμε δικαίωμα να αξιώνουμε από τους πολίτες της χώρας αυτής να τα σέβονται. Και αν ο σεβασμός αυτός δε μπορεί να πηγάζει από τη παιδεία και τη κουλτούρα τους, ας πηγάζει από την επιβολή του νόμου. Νίκη Τηλιακού – δικηγόρος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.