Κακοκαιρία live: Πότε χτυπούν καταιγίδες την Αθήνα




Το θερμό τριήμερο με τις θερμοκρασίες που θύμιζαν… Αύγουστο έλαβε τέλος, ο καιρός φθινοπωριάζει απότομα τις επόμενες ώρες και η κακοκαιρία θα χτυπήσει μέχρι την Παρασκευή.

Αν και σήμερα αναμένεται ηλιόλουστος μέχρι το μεσημέρι, από το απόγευμα αλλάζει, με καταιγίδες και βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμα και στην Αττική.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:

Την αλλαγή, ωστόσο, στις καιρικές συνθήκες θα τη νιώσουμε πολύ περισσότερο το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς στην πρωτεύουσα. Αν και σε καμία περίπτωση οι 22 βαθμοί δεν θεωρούνται… χειμώνας, όμως η εναλλαγή από τους 35 βαθμούς στους 20 δεν είναι αμελητέα για τον οργανισμό μας.



Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και πιθανώς στην Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Αναφορικά με τον καιρό στην Αθήνα, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος στο Open, από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς την Τετάρτη θα συναντήσουμε τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

Παρόμοια η πρόβλεψη και της Χριστίνας Ρήγου στο Mega, σύμφωνα με την οποία αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στο νομό Αττικής.

Η πρόγνωση για Πέμπτη – Παρασκευή

Σύμφωνα με την κυρία Ρήγου, την Τετάρτη προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις, με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Προς το βράδυ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη Θεσσαλία και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με τις μέγιστες το μεσημέρι να πέφτουν στους 22 βάθμουςστα βόρεια. 27 – 29 στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική όμως θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 4 – 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Μέσα στη μέρα θα περιοριστούν στα νότια εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις.

Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, φτάνοντας τους 21 – 22 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι 26 – 28 στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη 4 – 6 στο Αιγαίο και 7 μποφόρ. Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.