O Δένδιας «κάρφωσε» την Τουρκία σε Αμερικανούς φοιτητές του Χάρβαρντ (VIDEO)




Τον τουρκικό αναθεωρητισμό με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή παρουσίασε σε φοιτητές του Χάρβαρντ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναδεικνύοντας χάρτες όπως εκείνων της Γαλάζιας Πατρίδας και του μισού Αιγαίου υπό Τουρκική κατοχή καθώς και φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου μπροστά σε χάρτη που δείχνει την μισή Ελλάδα να ανήκει στην γειτονική χώρα.

Ο κ. Δένδιας παρουσίασε τις ελληνικές προτεραιότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με βασικό γνώμονα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των φοιτητών, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή κρίση και την Ρωσική εισβολή ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

“Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών απόφοιτους και φοιτητές του Harvard Kennedy School και να συζητήσω μαζί τους για τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει” έγραψε στο twitter o Νίκος Δένδιας



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.