Eρωτηματικά για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας




Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε στον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού, που πνίγηκε σε παραλία της Κορινθίας. Ο πατέρας του κοριτσιού οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου.

Η 6χρονη είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου ο πατέρας της πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα, με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star ο 42χρονος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και χθες το μεσημέρι πήγε στο σπίτι της και πήρε τη μοναχοκόρη του για να πάνε για μπάνιο.



Πήγαν σε μια ελεύθερη πλαζ στο Καλαμάκι Κορινθίας, που λόγω της επιδείνωσης του καιρού δεν είχε λουόμενους. Πατέρας και κόρη μπήκαν μαζί στη θάλασσα, το κοριτσάκι δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση.

Όπως κατέθεσε στους λιμενικούς σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή ο πατέρας πήγε δίπλα σε μια δεμένη, ξένη βάρκα για να ανεβάσει πάνω τη μικρή, αυτή όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και ξαφνικά η 6χρονη βρέθηκε στο βυθό.

«Δε βούτηξα για να τη σώσω επειδή έχω άσθμα»
Ο ίδιος, όπως είπε δεν μπορούσε να βουτήξει μέσα στο νερό να τη σώσει καθώς πάσχει από άσθμα και έτσι το άτυχο κοριτσάκι πέθανε αβοήθητο.

Ο πατέρας, όταν κάλεσε τις αρχές ήταν αργά, ενώ το άψυχο κορμάκι της 6χρονης εντόπισε ένας ψαροντουφεκάς κάτω από τη μοιραία βάρκα.

Η 6χρονη είχε δεχθεί τις πρώτες βοήθειες στο σημείο και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ωστόσο ήταν πολύ αργά για το μικρό παιδί. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του παιδιού.

Ο πατέρας μίλησε στην κάμερα του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο, προσερχόμενος στα δικαστήρια της Κορίνθου.

Περιέγραψε πως είχε μπει μέσα στη θάλασσα και η άτυχη 6χρονη του γλίστρησε από το σωσίβιο. Δε μπορούσε να βουτήξει να τη σώσει γιατί έχει άσθμα.

Έμεναν στην περιοχή από τον Μάρτιο
«Ήταν ένα χαμογελαστό κοριτσάκι. Είναι πολύ άδικο» συγκινεί, μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα ενός κοριτσιού, που ήταν συμμαθήτρια με την άτυχη Αμέλια στο νηπιαγωγείο, η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το νήμα της ζωής του μικρού κοριτσιού κόπηκε τόσο απότομα.

«Το κοριτσάκι με την οικογένειά του είχαν έρθει τον Μάρτιο να μείνουν στην περιοχή των Ισθμίων, το έγραψαν στο σχολείο και πήγαινε μαζί με την κόρη μου στο νηπιαγωγείο. Το είχα δει στο σχολείο και μου είχε πει η κόρη μου ότι είχε έρθει ένα καινούργιο κοριτσάκι στο σχολείο. Ήταν ένα πολύ συμπαθητικό κοριτσάκι, το “αγκάλιασαν” όλα τα παιδάκια όταν πήγε στο σχολείο των Ισθμίων. Σε λίγες μέρες θα πήγαιναν μαζί με την κόρη μου στην Α’ δημοτικού. Είναι πολύ άδικο. Η κόρη μου θυμάμαι ότι μου είχε πει ότι η Αμέλια ζωγράφιζε πάρα πολύ ωραία».

Η ενημέρωση του Λιμενικού:
«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.