Τζιτζιφιές: Πλημμύρισαν από… αντιπλημμυρικό έργο και αρνούνται να τους αποζημιώσουν (VIDEO)




Στην οδό Βότση, στις Τζιτζιφιές, οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο των πλημμυρών.
Και αυτό γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν φράξει από άλλα έργα που γίνονται στο Δέλτα Φαλήρου, τα οποία έχει αναθέσει η Περιφέρεια.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι οι κάτοικοι των περιοχών να έχουν πλημμυρίσει τρεις φορές, μία το 2018 και δύο το 2022, μία τον Οκτώβριο και μία τον Νοέμβριο.

Στο σύνολο ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι πέντε πολυκατοικιών επί της οδού Βότση και άλλων δύο πολυκατοικιών από τον πίσω δρόμο.

Ο κος Σιγάλας, ένοικος πολυκατοικίας δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: « Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο είναι τεράστιο και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έχουμε επισημάνει ότι μετά την διαπλάτυνση του δρόμου, έχουν φράξει την έξοδο που φεύγουν τα νερά. Στείλαμε έγγραφο στην Περιφέρεια, η οποία μας απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο δήμος. Η δημαρχία μας έστειλε ένα έγγραφο που μας απέρριψε τις αιτήσεις γιατί δεν είναι μέσα στο νόμο και θα κάνουν μία τροπολογία». Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει λέβητες στα σπίτια αλλά και αυτοκίνητα.



Ο καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας σχολίασε για την ένταση των καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα: «Λόγω της κλιματικής κρίσης, τα φαινόμενα αυτά θα έχουν μεγαλύτερη συχνότητα, πιο μεγάλη ένταση και θα εναλλάσσονται ως προς το είδος. Δηλαδή θα έχουμε από την μία έντονες βροχοπτώσεις και από την άλλη πλευρά ξηρασία και δασικές πυρκαγιές».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.