Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων
Δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων διαγνώστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προχθές Πέμπτη όταν ένας 40χρονος επισκέφθηκε τα επείγοντα έχοντας εξανθήματα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Άμεσα έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις στο εργαστήριο του ΠΓΝΛ το οποίο πλέον διαθέτει αντιδραστήρια προκειμένου να μπορούν να εξετάζονται άμεσα τα δείγματα για την εν λόγω νόσο. Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, του 32χρονου από την Μαγνησία, προέβη άμεσα στις κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να προμηθευτεί το ΠΓΝΛ τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια για να γίνονται οι εξετάσεις στο νοσοκομείο της Λάρισας,- υπάρχει ειδική πιστοποίηση-, ώστε να μην καθυστερούν τα αποτελέσματα, όπως είχε γίνει πριν μερικές ημέρες με το πρώτο κρούσμα. Τότε τα δείγματα είχαν σταλεί στην Θεσσαλονίκη.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του τμήματος λοιμωδών. Μάλιστα πρόκειται για ένα «ορφανό» κρούσμα, αφού ο ίδιος δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου κρίνεται ικανοποιητική σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ενώ το πρώτο κρούσμα ο 32χρονος από τη Μαγνησία είχε νοσηλευτεί μόλις δέκα ημέρες και επέστρεψε στο σπίτι του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.