Παγκόσμια θλίψη για τον 12χρονο Άρστι
Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι, ο οποίος έγινε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Η ιστορία του είχε συγκινήσει όχι μόνο τη Βρετανία, αλλά και όλο τον κόσμο.

Η μητέρα του, Χόλι Ντανς, δήλωσε περήφανη για τον γιο της και ανέφερε έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Άρτσι: «Ήταν ένα τόσο όμορφο μικρό αγόρι και πολέμησε μέχρι το τέλος».Από τη μεριά της, η θεία του μικρού, Έλλα Κάρτερ, δήλωσε ότι σταμάτησαν να του χορηγούνται φάρμακα στις 10 το πρωί. Για δύο ώρες, η κατάστασή του ήταν σταθερή μέχρι που άρχισαν να του μειώνουν το οξυγόνο από τον αναπνευστήρα.

«Τότε, έγινε όλος μπλε. Δεν υπάρχει τίποτα το αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα συγγενή σου ή ένα παιδί να πεθαίνει ασφυκτικά. Καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που περάσαμε, ήταν βάρβαρο», είπε με δάκρυα στα μάτια η θεία του Άρτσι.

Ο θάνατος του Άρτσι επήλθε στις 12:15 (τοπική ώρα) αφότου οι γιατροί αποσύνδεσαν το πρωί του Σαββάτου τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρός τους τελευταίους μήνες.

Η ιστορία του Άρτσι
Ο μικρός Άρτσι βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσεξ, στις 7 Απριλίου. Θεωρείται ότι συμμετείχε σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση.

Από τότε, βρισκόταν εγκεφαλικά νεκρός στο νοσοκομείο Royal London Hospital, στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου επέμεναν ότι η ανθρώπινη λύση θα ήταν να αποσυνδέσουν τα μηχανήματά του και να τον αφήσουν να πεθάνει. Οι γονείς του, όμως, ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να αναζητήσουν κάποια δεύτερη γνώμη σε χώρες, όπως η Τουρκία και η Κίνα, όπου ειδικοί είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν στην περίπτωσή του.

Ακολούθησε δικαστική διαμάχη για το αν θα έπρεπε να αποσυνδεθεί ο 12χρονος από τα μηχανήματά ή όχι, με το βρετανικό δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ του νοσοκομείου. Οι γονείς του Άρτσι προσέφυγαν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο όμως δήλωσε αναρμόδιο.
Στη συνέχεια, η οικογένεια του μικρού ξεκίνησε μια νέα νομική προσπάθεια, διεκδικώντας τη μεταφορά του Άρτσι από το νοσοκομείο σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης όπου «θα μπορούσε να πεθάνει αξιοπρεπώς». Και αυτή, όμως, η προσπάθειά τους δεν ανταπέδωσε. Kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC, Daily Mail

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.