Οι γάτες στον Άλιμο γιορτάζουν κάθε μέρα!




Καλαίσθητες και λειτουργικές ταίστρες για να σιτίζονται τα αδέσποτα γατάκια σε διάφορα σημεία της πόλης, στην οργανωμένη πλαζ “Ακτή του Ήλιου” και σε όλο το μήκος της παραλίας.

Όμορφα διώροφα σπιτάκια ώστε να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα και να αισθάνονται ασφαλείς. Οι καινοτόμες αυτές κατασκευές, μάλιστα, προσφέρουν στις γάτες του “δευτέρου ορόφου” (ή και της σκεπής) το προνόμιο να “εποπτεύουν” τον χώρο τους, όπως αγαπούν.
Για τον δήμο Αλίμου, η φροντίδα για τα αδέσποτα είναι πράξη ανθρωπιάς και ένδειξη πολιτισμού!

8 Αυγούστου: Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας γιορτάζεται κάθε χρόνο, από το 2002, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης τιμάται στις 17 Φεβρουαρίου, στη Ρωσία την 1η Μαρτίου και στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου.



Δυο λόγια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας
Η οικόσιτη γάτα ταξινομήθηκε για πρώτη φορά με την ονομασία Felis catus από τον Κάρολο Λινναίο στη 10η έκδοση του έργου του Systema Naturae το 1758.

Ωστόσο από σύγχρονες μελέτες προέκυψαν στοιχεία που θέλουν τις οικόσιτες γάτες να ανήκουν στο ίδιο είδος με την αγριόγατα, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι Felis silvestris (ονομάστηκε έτσι από το Γιόχαν Σρέμπερ το 1777).

Αυτό είχε αποτέλεσμα να γίνεται ανάμικτη χρήση των όρων. Μερικές φορές η ήμερη (κατοικίδια) γάτα θεωρείται υποείδος, F. s. catus, του είδους F. silvestris.

Οι αγριόγατες έχουν επίσης αναφερθεί ως ποικίλα υποείδη του F. catus, όμως, το 2003, με την Απόφαση 2027 (Opinion 2027) της Διεθνούς Επιτροπής για τις Ονομασίες των Ζώων (International Commission on Zoological Nomenclature, αρχικά: ICZN) καθιερώθηκε οριστικά η ονομασία F. silvestris για τις αγριόγατες.

Για την ήμερη γάτα παραμένει η χρήση του όρου F. catus, βάσει του οποίου θεωρείται αυτόνομο υποείδος και σύμφωνο με τη σύμβαση για χρήση της αρχαιότατης συστηματικής ταξινόμησης που προτάθηκε.

Ο Γιόχαν Κρίστιαν Πόλικαρπ Έρξλεμπεν (Johann Christian Polycarp Erxleben) ταξινόμησε την ήμερη γάτα με την ονομασία Felis domesticus στο έργο Anfangsgründe der Naturlehre and Systema regni animalis το 1777.

Το όνομα αυτό και τα παράγωγά του, Felis catus domesticus και Felis silvestris domesticus, χρησιμοποιούνται συχνά αλλά δεν αποτελούν έγκυρες επιστημονικές ονομασίες σύμφωνες με τους κανόνες του Διεθνούς Κώδικα για τις Ονομασίες των Ζώων.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.