Κύμα υψηλών θερμοκρασιών έως την Κυριακή 21/08 – Kαυτό διήμερο στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο




Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.grκύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στη χώρα μας έως και την Κυριακή 21/08. Η κορύφωση του θερμού επεισοδίου εκτιμάται το διήμερο Παρασκευή 19/08 – Σάββατο 20/08, οπότε η θερμοκρασία είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι υψηλό θα είναι το θερμικό φορτίο στην πόλη της Αθήνας. Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα εντάσσονται στην κατηγορία 0 την Τετάρτη 17/08 και την Πέμπτη 18/08, ενώ αναβάθμιση στην κατηγορία 1 αναμένεται για την Παρασκευή 19/08 και το Σάββατο 20/08. Η κατηγοριοποίηση αυτή  των υψηλών θερμοκρασιών εφαρμόζεται πιλοτικά από τη μονάδα ΜΕTEO/EAA, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatalert.cfm. Οι προγνώσεις ανανεώνονται καθημερινά και σχετικές προειδοποιήσεις παρέχονται στις προγνώσεις καιρού περιοχών της Αθήνας (π.χ. Αθήνα – Κέντρο).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.