Θα καταγράφει πολίτες σε δημόσιους χώρους το drone του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;




Ως μία νέα καθημερινότητα (;) της πόλης χαρακτηρίζει το σύστημα 24ωρης εναέριας επιτήρησης με drone που εγκατέστησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ανίχνευση πυρκαγιών, εν είδει εκπροσώπου τύπου, η στιχουργός κ. Έλενα Μανιάτη. Το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει, ατύπως, την επικοινωνιακή προβολή της δημοτικής αρχής. Έτσι λοιπόν ρώτησε την Πολιτική Προστασία για το 24ωρο σύστημα εναέριας παρακολούθησης. Και να τι μάθαμε: Θα αστυνομεύει δημόσιους χώρους (πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις) για την αποφυγή βανδαλισμών! Δηλαδή θα αποθηκεύει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της κ. Μανιάτη:

Με αφορμή το 24ωρο σύστημα εναέριας παρακολούθησης που εφάρμοσε πρόσφατα ο Δήμος μας, συγκέντρωσα κάποια ερωτήματα και απορίες καλών και ενεργών συμπολιτών μας και επιχείρησα με στοιχεία και πληροφορίες που παραχώρησε πρόθυμα η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (και τους ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την βοήθεια τους) να γράψω απαντήσεις για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την νέα αλλά πολύ χρήσιμη δράση, που μπήκε στην καθημερινότητα της πόλης μας. Πιστεύω να φανεί κατατοπιστικό το κείμενο

Ερώτηση:



Το σύστημα συμπεριλαμβάνει ζωντανές πληροφορίες σχετικά με τους πόρους διαχείρισης κρίσης – πχ που βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα οχήματα, οι κρουνοί, υδροφόρες, και αν έχει δυνατότητα να δέχεται κλήσεις ή να διαχειρίζεται αυτούς του πόρους κτλ. ώστε να λειτουργεί συντονιστικά.

Απάντηση:

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΝΣΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ DROWNS.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ.

Ερώτηση:

Υπάρχουν στατικές κάμερες, πόσες, έχουν σύστημα αυτόματης αναγνώρισης φωτιάς-καπνού; Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος συνεχώς μπροστά στην οθόνη;

Απάντηση:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ- ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ( Κεντρικό Πυροφυλάκιο Πανοράματος Βούλας και Κεραία WIND στο Κοιμητήριο Βουλιαγμένης) ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ/ ΚΑΠΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Ερώτηση:

Πόσοι πιλότοι/χειριστές σε ποιες βάρδιες εργάζονται;

Απάντηση:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ DROWN. ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 6ΩΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 Η ΒΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ 2 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ 2 DROWNS.

Ερώτηση:Το σύστημα δουλεύει με ένα, δύο ή περισσότερα drowns;

Απάντηση:

ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΦΕΔΡΙΚΟ. ΜΕ 2 ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 5.

Ερώτηση:

Υπάρχει πρόβλεψη για χρήση drown όταν θα πετάνε άλλα πυροσβεστικά εναέρια μέσα;

Απάντηση:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ DROWN ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΑ ΥΨΗ ΠΤΗΣΗΣ ΤΑ 110 ΜΕΤΡΑ.

Ερώτηση:

Το σύστημα δεν παρέχει μόνο έγκαιρη προειδοποίηση;

Απάντηση:

ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ.

Ερώτηση:

Το σύστημα θα δουλέψει και για άλλους κινδύνους; δεν είναι μόνο ο κίνδυνος των πυρκαγιών που μας απασχολεί (αν και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στη χώρα μας). Να σημειώσουμε εδώ πως αυτό είναι και το επιχείρημα για χρήση των εποχικών πυροσβεστών όλο το χρόνο ώστε να ενεργούν και σε άλλους κινδύνους αλλά και να βρίσκονται σε μόνιμη εκπαίδευση που είναι διαφορετική για κάθε κίνδυνο. Έχει προταθεί τροπολογία στην Βουλή προς αυτό το σκοπό αλλά δεν πρόκειται να ψηφιστεί.

Απάντηση:

ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 6 ΜΗΝΕΣ.

Ερώτηση:

Υπήρξε αναφορά για συνεχόμενη αναβάθμιση του συστήματος – δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες όμως, ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας στην Ελλάδα (για αυτό και “κρατώ μικρό καλάθι”) είναι η συνέπεια και η συνέχεια. Θα δουλεύει αυτό το σύστημα επ’ αόριστόν ή μέχρι να εξαντληθούν τα κονδύλια;

Θα υπάρξει όντως συνέχεια και σύστημα που να είναι πραγματικά αποδοτικό με σωστή πρόληψη και έγκαιρη προειδοποίηση;

Απάντηση:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ. Η ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ.

Ερώτηση:

Υπάρχει δυνατότητα χρήσης για αστυνόμευση;

Απάντηση:

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ( Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Πάρκα κτλ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.